Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Čuja u poznatom penjalištu Riglos u blizini Zaragoze
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Četvrtak, 26 Lipanj 2008 22:22
Ovaj vikend u sklopu susreta distributera TRANGO WORLD mi je omogućio dva dana penjanja u poznatom penjalištu Riglos u blizini Zaragoze (Španjolska). Riglosi su poznati po do 300 m visokim konglomeratnim tornjevima nalik na grčke Meteore.
Na volju je obilje smjerova od čisto sportskih pa do 300 m dugih zaspitanih smjerova a ima i ponešto za ljubitelje tehnike. Pristupi su jednostavni, silazi isto tako a u podnožju je selo Riglos sa onim najbitnijim: dobrim barom sa dobrom hranom i hladnim pivom. U svakom slučaju za ljubitelje dugih sportskih smjerova apsolutni "must do" na listi želja.U navezu sa lokalnim vodičem Tonyem prvi dan penjao sam vrlo lijep, deset dužina dugi smjer "Tangerine dream" kojeg krase dvije dužine ocjene 7a ( ostatak 6b).

Ipak, prava poslastica došla je na red slijedeći dan. Radi se o najpoznatijem tamošnjem smjeru: "Fiesta del biceps". Već samo ime dosta govori o karakteru smjera. Ocijenjen je sa 7a, no ono što ga karakterizira je velika prevjesnost. Svaka nova dužina sve je prevjesnija, tako da se smjer nadvisi za preko 30m. Hvatišta su uglavnom konkretna i lako uočljiva što je i karakteristika konglomerata. Ambijent i zračnost su fantastični, jednostavno nešto najbolje što sam dosad penjao.Nakon Fieste bilo je još vremena prije dolasaka sunca te smo se popeli sjevernu stijenu (180m) uskog i karakterističnog samostojećeg tornja El Puro, zaštitnog znaka Riglosa. Smjer je ocijenjen sa 6b.

Sve u svemu lijep produženi vikend. Kao i "Velebitaši" koji su u tamo bili u proljeće u Riglose ću se sigurno vratiti.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.