Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Finale BLIK-a
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Jasna Božić   
Četvrtak, 03 Travanj 2014 20:29

Ovu subotu, (05.04.2014.) održati će se posljednje, osmo kolo Boulder lige Istre i Kvarnera (BLIK) u seniorskoj kategoriji. 

Domaćin zatvaranja natjecateljske sezone na umjetnoj stijeni je već tradicionalno Sportsko penjački klub Hiperaktiv iz Pazina. Cilj natjecatelja je da sa što manjim brojem pokušaja popenje zadani problem (smjer, liniju).

BLIK je započeo prije 6 godina kada su se Pazinskoj gradskoj ligi, u nedostatku vlastitog bouldera, pridružili riječke kolege iz SPK Rirockclimbing-a . S vremenom se sve više klubova uključivalo u prijateljska natjecanja što je naravno rezultiralo popularnom Boulder ligom Istre i Kvarnera,  BLIK. Sudionici lige su svi sportsko penjački klubovi s područja Istre i Kvarnera i to, 2 riječka: SPK Rirockclimbing i Riječki alpinistički klub, te 6 istarskih: SPK Vertikal iz Buzeta, SPK Hiperaktiv iz Pazina, PK Picugi iz Poreča, SPK Muntravo iz Rovinja, PD Glas Istre i SPH Onsight, oba iz Pule.  Svaki je klub ujedno i domaćini pojedinog kola natjecanja. Ukupan broj sudionika se u 5 godina sa tridesetak povećao na stotinjak natjecatelja u vrlo atraktivnoj seniorskoj kategoriji. Zanimljivo je da na natjecanju nema sudaca već svaki natjecatelj sam bilježi svoj uspjeh. Slijedeći korak je otvaranje kategorije za početnike te organizacija BLIK-a za mlađe kategorije kako bi i najmlađi mogli pokazati što znaju i mogu, te da usvoje prave sportske vrijednosti fer playa i međusobne kolegijalnosti.

Finalno natjecanje će se dakle održati 5.4.2014. u 12 sati  u prostorijama Sportsko penjačkog kluba Hiperaktiv iz Pazina, na adresi M.B.Rašana 2/5. Za sve dodatne informacije posjetite facebook stranicu lige https://facebook/boulderligaistreikvarnera.

Ove sezone, ligu su podržali: Samsara climbing holds, Altus, Berković, Buzetska pivovara, Ferenčić, Groffer, Iglu Sport Rijeka, Kamen Pazin, Reginex, SoILL, SPSIŽ, Stolarija Jedrejčić, Vina Anđelini, Vistra

Pozivamo sve zainteresirane da se okušaju u sportskom penjanju ili samo da dođu i podrže posljednje ovosezonsko nadmetanje među vrsnim Hrvatskim penjačima s područja Istre i Kvarnera. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.