Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Hrvatsko polufinale u Vancouveru
(Rejting 5.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Anamarija Marović   
Petak, 23 Kolovoz 2013 13:43

Danas zagrebački penjači priređuju doček za Bornu Čujića, da bi s njim proslavili prvo hrvatsko polufinale na Svjetskom prvenstvu za mlade.

Prije nepunih 12 dana, Borna je, zbog smanjenih financijskih sredstava otišao na Svjetsko prvenstvo za mlade u Vancouveru kao jedini hrvatski predstavnik.Tim više je njegov rezultat još značajniji jer susret s mnogobrojnijim reprezentacijama zasigurno stvara još veći pritisak na natjecatelja.

Natjecanje se održavalo na otoku Victoria blizu Vancouvera na novoj, impozantnoj stijeni u mjestu Central Saanich. Uz Bornu, na ovom najvećem natjecanju za mlade se natjecalo preko 400 natjecatelja.

 

U prvom kvalifikacijskom krugu, startao je kao predzadnji i vrlo sigurno krenuo u smjer. Čak je i spiker prijenosa na službenim IFSC stranicama, zaključio da je Borna još jedan "uvjerljiv penjač". Međutim, dugo čekanje u izolaciji i trema, zasigurno su uzrok gubitka koncentracije, te Borna prvi kvalifikacijski krug završava na 30. mjestu.

U drugom krugu se opterećenje plasmanom vjerojatno smanjilo i Borna je penjao opuštenije, te je na tehnički dosta zahtjevnom smjeru došao do 14. pozicije, odnosno  21. mjesta ukupno i plasmana u polufinale.

U polufinale je, prema izjavi voditelje reprezentacije, ušao neopterećen, ali se zbog tehničke pogreške s ukapčanjem morao pustiti. Iako je bilo očito da je mogao i dalje, 15. mjesto u polufinalu je velik rezultat za njega i hrvatsku reprezentaciju. Njegovo nastup pokazao je da on može više i bolje, jedino što ovom natjecatelju treba je smanjiti pritisak plasmana.
Nadamo se da će se ovakvim rezultatima i radom i taj problem. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.