Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Hrvatski tim završio nastup na EP u Imstu
(Rejting 5.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Anamarija Marović   
Nedjelja, 28 Srpanj 2013 16:30

Iako Europsko prvenstvo u leadu i speedu koje se od petka održava u austrijskom Imstu još traje, hrvatski reprezentativci su završili svoj nastup.

Vjerujem da s trenutne pozicije kojom sam usko uključena u rad reprezentacije, teško mogu biti objektivna prema nastupu i rezultatima, ali višegodišnje poznavanje situacije u sportskom penjanju i radu s natjecateljima mi daje pravo za komentar.

Nakon izbora Ivana Lisice na mjesto selektora i trenera, ovo je bio prvi nastup izabrane vrste i to nakon desetodnevnih priprema održanih u Splitu. Bez obzira što sam poredak na tablici ne pokazuje, sigurna sam da će izmjena pristupa u radu koju je uveo novoizabrani trener i rad na stvaranju tima u skoroj budućnosti donijeti rezultat, kojega zasigurno ne možemo očekivati nakon manje od mjesec dana zajedničkog rada selektora i izabranih natjecatelja.
Možemo biti sigurni  da su svi natjecatelji, u uvjetima kakvi vladaju na velikim natjecanjima i noseći se s pritiskom dali svoj maksimum, a svaki nastup na ovako velikim natjecanjima, pogotovo na natjecanju na ovako impozantnoj umjetnoj stijeni, kao što je ova u Imstu, je jedno novo, veliko iskustvo.

 

U slijedećim godinama i nastupima, sigurno će imati još dosta pokazati i Karlo Jakić koji se u disciplini speed i novim hrvatskim rekordom 9:36 na petnaestometarskoj stijeni plasirao na solidno 15. mjesto.

U disciplini lead, u kategoriji Youth A, Lara Juriša zauzela je 36. mjesto, dok su u istoj kategoriji u muškoj konkurenciji nastupili Vito Mužević i Borna Čujić. Viti je ovo prvi nastup na Europskom prvenstvu i zauzeo je 50 mjesto od 60 natjecatelja, dok bi plasman Borne Čujića sigurno bio bolji od osvojenog 30.og mjesta da nije napravio grešku u drugom kvalifikacijskom smjeru.

 

Juniori Barabara Gilić i Nikola Kramarić, zbog državne mature i upisa na fakultete, preskočili su nastup na Europskom prvenstvu u boulderu koje se u svibnju održavalo u švicarskom Grindelwaldu, tako da im je ovo natjecanje bilo povratak na scenu velikih natjecanja, te se Barbara plasirala na 24. mjesto u ženskoj konkurenciji, a Nikola na 34. mjesto u muškoj.

Nakon kratkog odmora, točnije 15.08. Borna Čujić odlazi na Svjetsko prvenstvo u Kanadu, dok se ostali natjecatelji do državnog prvenstva koje će se u studenome održati u Splitu, mogu malo opustiti. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.