Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Knjiga - Prvi koraci u svijet vertikale
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 10 Prosinac 2013 14:03

Knjiga Prvi koraci u svijet vertikale praktičan je priručnik namijenjen prije svega sportskim penjačima ali i alpinistima i svima koji ponekad obuvaju penjačice i navezuju se na uže. 

Za razliku od ostalih knjiga slične tematike, fokusiran je isključivo na gibanje, odnosno na tehniku penjanja. Autor u priručniku predstavlja osnovne penjačke elemente, savjete za otklanjanje grešaka pri njihovoj izvedbi, kao i vježbe za unapređenje učinkovite penjačke tehnike.  

 


Priručnik je sadržajno i vizualno prilagođen procesu usvajanja znanja i uvježbavanja penjačke tehnike. Tekstualni dijelovi priručnika jasno i kratko su napisani, pogreške u penjačkoj tehnici su radi lakšeg uočavanja u crvenoj boji, a svi penjački elementi i vježbe imaju i slikovni prikaz. Iako naslov tako sugerira, knjiga ni u kojem slučaju nije isključivo namijenjena početnicima. Uz pomoć ovog priručnika iskusniji penjači obnovit će neka već prije stečena znanja, ali sigurno i naučiti pojedine penjačke elemente koje ranije nisu koristili. 

 

Priručnik je već objavljen u Sloveniji gdje je izvrsno prihvaćen od strane penjačke zajednice, a sada je dostupan i na hrvatskom jeziku u izdanju Libricona. 

Autor priručnika je Vili Guček (Trbovlje, 1966.), jedan od pionira sportskog penjanja u Sloveniji. Vili je instruktor sportskog penjanja, višestruki je državni prvak i dugogodišnji član slovenske penjačke reprezentacije. Sudjelovao je na prvom međunarodnom natjecanju u sportskom penjanju Bardonnechia '85. Opremio je preko 400 smjerova od kojih mnoge i u Hrvatskoj.

 

Priručnik Prvi koraci u svijet vertikale može se naručiti na web stranici izdavača http://www.libricon.hr/ po cijeni od 72,00 kn s time da do srijede 11.12. vrijedi promotivna cijena od 60,00 kn. Osim toga moći će se kupiti po punoj cijeni od 80,00 kn u trgovinama Iglu športa u Zagrebu, Splitu i Rijeci te u Vrhuncu u Zagrebu. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.