Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Konačno igramo igru
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Anamarija Marović   
Ponedjeljak, 01 Srpanj 2013 12:45

U napetoj završnici Europskog kupa za mlade u Sofiji, u hrvatskom taboru smjenjivali su se osjećaji pobjedničke euforije i razočarenja. 

Kad je medalja tako blizu, četvrto mjesto doima se razočaravajuće, međutim četvrto mjesto na Europskom kupu je ono što do sad hrvatska sportsko penjačka reprezentacija nije nikad ostvarila. Veliki rezultat koji nam otvara nove želje i mogućnosti.

Naš predstavnik u finalu, Borna Čujić, prvi smjer je suvereno popeo iz prvog pokušaja. U drugi smjer je krivo „ušao“ pa pao, međutim, lako ga je  riješio iz drugog pokušaja. U tom momentu, dijelio je drugo mjesto sa francuskim natjecateljem i očekivanja na hrvatskoj klupi su porasla. I onda je došao treći smjer, kojega nije najbolje „pročitao“, naime, za proći smjer bilo je potrebno izvući noge iznad glave, kao u skoku s motkom, pokret koji Borni nikako nije odgovarao. Niz padova francuskog natjecatelja, dao je nadu za medalju, ali u posljednjoj sekundi Kentin Boulay pronalazi rješenje, baca se na ključni grif i prolazi, a Borna pada na četvrto mjesto.

 

Iako smo se veselili i samom finalu, kad je medalja bila ovako blizu na tren smo bili pokisli, a zapravo trebamo slaviti jer ovo je početak. Tko je gledao Bornu zna da on sada može i do postolja, samo treba strpljenja.... Pobjednik Irac, Dominic Burns u finalu je pokazao zašto je europski prvak – rekao nam je voditelj reprezentacije Boris Čujić.

 

Kao što smo već pisali, drugi hrvatski natjecatelj, Vito Mužević, nije izborio ulazak u finale ali trebamo biti zadovoljni i njegovim devetim mjestom. 

Već sat vremena nakon natjecanja, hrvatska reprezentacija je nastavila s treninzima u Gravity climbing centru jer Europsko lead prvenstvo u Imstu je blizu, već 29.07.2013. Do tada se Vito i Borna pridružuju ostalim članovima hrvatske reprezentaciji na pripremama u Splitu pod vodstvom trenera Ivana Lisice.

 

Konačno igramo igru, i tek smo počeli ...- javljaju s puta.

Vodstvo reprezentacije zahvaljuje Auto kući Auto Will na stalnoj podršci i pomoći u organizaciji 

Hrvatsku sportsko penjačku reprezentaciju možete pratiti preko Facebook profila ako kliknete OVDJE  

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.