Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
(Me)dalje bez zastave
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Tamara Cesarec   
Utorak, 14 Lipanj 2016 19:06

U kategoriji Youth B, među 28 najboljih penjačica koje su se plasmanom na regionalnim natjecanjima izborile za nastup na CEC Youth and Open Difficulty Nationals iliti Prvenstvo Kanade u disciplini težinsko, kao i proljetos na Prvenstvu Kanada u disciplini boulder ponovo je najbolja bila Jani Zoraj, u dresu British Columbije.

I ponovo su organizatori, na usput rečeno sjajno organiziranom natjecanju u Canmoru, u Alberti, vadili tu dodatnu medalju, zlatnu, na kojoj je samo ugravirano „Climbing Escalade Canada“ i ponovo su imali dva postolja, jedno s Jani na vrhu i drugo gdje su se na postolje popele tri Kanađanke.

U službenim rezultatima ,https://www.compseason.com/results.php?comp=34&cat=366, kraj Janinog imena stoji zastavica. Zastavica bez obilježja i boje. Zastavica koja samo kaže da nije Kanađanka, ali ne kaže odakle je. Ista zastavica stoji i kraj imena jedne Francuskinje, Kineza i nekoliko natjecatelja iz USA-a.

 

Kao posebno priznanje za svoju prvu natjecateljsku sezonu u Kanadi, ovih je dana primila poziv od stručnog tima reprezentacije Kanade da im se pridruži na trening kampu u Montrealu 3-11 lipnja.

U pozivu između ostalog stoji "Her performances this year were exceptional and she not only is an amazing climber, she also raises the level of all the other climbers around her."

S obzirom da sam ja doslovno bankrotirala nakon što sam kupila avionsku kartu do Europe, da bi Jani ovo ljeto nastupila na jednom natjecanju Europskog juniorskog kupa u Francuskoj i na Europskom juniorskom prvenstvu u Austriji, noseći boje hrvatske zastave, zahvalile smo se na pozivu i Jani će dio ljeta provesti u neizvjesnim skutima "Stare dame".

Rodom iz Zagreba, članica splitskog Marulianusa, sezonu je započela u Kanadi treninzima kod talijana Christiana Corea, završit će ju Svjetskim juniorskim prvenstvom u Kini nakon "on line" priprema koje joj sastavlja slovenka Katarina Kejžar, upravo završava s vježbama za završni test iz matematike ne bi li stigla na boulderima u Squamishu iskoristiti ovo kasnopopodnevno nedjeljno sunce...

I ostavlja nam za razmišljanje kako i zašto sportaši u nekom trenutku biraju ove ili one zastave. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.