Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Najmlađi- najbrojniji
(Rejting 5.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Anamarija Marović   
Ponedjeljak, 19 Prosinac 2011 23:00

Školska dvorana Visoka je ovaj vikend opravdala naziv koji nosi. Na, za sada jedinoj, „visokoj“ sportsko penjačkoj stijeni u Splitu, u organizaciji SPK Marulianusa održano je državno Prvenstvo u sportskom penjanju za mlade u disciplini lead.

Natjecanje je pokazalo da sportsko penjanje, sport koji polako ulazi na vrata Olimpijskih igara, ima perspektivu i u Hrvatskoj. Najbolji pokazatelj napretka i sve većeg interesa za ovaj sport, kojeg su do nedavno mnogi smatrali ekstremnim i opasnim je sve veći broj mlađih natjecatelja, tako da je i na ovom natjecanju najbrojnija bila ulazna kategorija- cicibani u kojoj se natječu djeca već od 5 godina starosti.

 

U toj kategoriji najuspješniji su bili Martina Puljak iz PK Splita i Luka Marinić iz riječkog RAK-a.

 

U nešto iskusnijoj kategoriji, kadetskoj prvu poziciju je zauzeo Antonio Mazalin iz splitskog CAF-a, a kod djevojčica Stella Pečenec, članica Pulfera iz Zagreba. Titulu u starijim kadetima je obranila aktualna državna prvakinja, članica Velebita iz Zagreba, Lara Juriša, dok je u muškoj konkurenciju najuspješniji bio Vito Mužević iz RAK-a.

 

Kod ozbiljnijih  kategorija, postavljači penjačkih smjerova, među kojima je uz Danija Piccinija i Tonija Zlodru bio i državni prvak u ovoj disciplini, Ivan Lisica, potrudili su se napraviti duge i kvalitetne smjerove.

 

U muškoj juniorskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja, tako da je pobjedu odnio favorit i član državne reprezentacije Filip Pečenec, član Pulfera, dok je kod djevojaka najbolja bila njegova klupska kolegica Karla Vlatković. Stariji juniori su kategorija koja je već uz rame seniorima, natjecatelji u toj kategoriji već su poznati na hrvatskoj penjačkoj sceni, a najbolji među njima bio je  Juraj Govorčin iz Pulfera. Kod djevojaka pobjedu je odnjela predstavnica CAF-a Martina Marić.

 

Fotografije: Stjepan Krešić i RAK  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.