Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Napokon veliki, pravi Penjački centar Zagreb!!!
(Rejting 3.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Boris Čujić   
Ponedjeljak, 23 Studeni 2009 06:16

 

Krajem siječnja na adresi Škorpikova 11 (Trgovački centar Solidum) otvoriti će se prvi pravi penjački centar u Hrvatskoj, koji u hali površine 490m2 uređuje hrvatsko-njemačko poduzeće Arti-petra u partnerstvu sa Hrvatskim planinarskim savezom.

Umjetnu stijenu za penjanje gradi Češki proizvođač TR-walls koji je takve objekte postavljao i za natjecanja svjetskog kupa u sportskom penjanju. Stijena će biti maksimalne visine 11m ali će se na njoj moći postavljati smjerovi dužine i do 18m.

 

Maksimalna prevjesnost biti će 9m a istovremeno će moći biti postavljeno i do 40 penjačkih smjerova svih težina. Stijena će biti djelomično strukturirana (reljefna) a omogućavati će postavljanje smjerova svih težina: od onih dječjih do natjecateljskih. Služiti će kako za rekreaciju tako i za natjecanja. U sklopu stijene nalaziti će se i linija za brzinsko penjanje postavljena prema UIAA standardima. Na stijeni će trajno visiti kompleti za osiguravanje te užad za tzv. «top rope» penjanje.

 

 

Osim tzv. lead ili visoke stijene za penjanje u centru će se nalaziti i manja tzv. boulder stijena koja će u prvoj fazi izgradnje imati površinu od 150m2 a u drugoj će fazi biti proširena za dodatnih 200m2. U planu je postavljanje i tzv. adrenalinskog parka (rope corse).

 

Korisnicima će na usluzi stajati cijelo vrijeme prisutno stručno osoblje (tečajevi, škole) a moći će se iznajmiti i najnužnija oprema kao što su penjački pojasevi te penjačice. Naravno tu su i svlačione te tuševi dok će u sklopu centra djelovati i manji caffe. U ožujku će proraditi i manja trgovina planinarske i alpinističke opreme također u sklopu centra.

 

 

Penjački centar planira brojne aktivnosti, naročito za mlađe uzraste kao što su redovni treninzi, natjecanja, logorovanja i slično.

 

Od aktivnosti planiranih za 2009 godinu već su sada fiksirana dva datuma:

 

11. 03. 2009 Mammut Test & Feel Tour

30. 10. 2009 Međunarodno natjecanje u sportskom penjanju za mlađe kategorije: Regionen Cup 2009. Ovo potonje biti će najveće penjačko natjecanje dosad održano u Hrvatskoj.

 

Sve informacije o napredku izgradnje, terminima i točnom datumu otvorenja uskoro će biti vidljive na web stranici centra: www.penjackicentar-zagreb.hr 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.