Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Strelovod diže ljestvicu
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 04 Travanj 2014 13:41

Jučer je za hrvatsko sportsko penjanje bio velik dan. Naime Borna Čujić, šesnaestogodišnji Borna Čujić,  član SPK Pulfer u slovenskoj je Mišjoj peči popeo smjer Strelovod ocjene 8c.  

Borna je tako postao tek drugi Hrvat s tom ocjenom. Naime dosad jedini, bio je legendarni Marko Rožman koji je u svojoj prebogatoj  karijeri nanizao tri takva uspona ( Agresija II, Talk is cheap, Sanjski par ). Istina nagađa se da je te težine i smjer Alcatraz u Trogiru, velikog asa Ivana Lisice, al golden standard neda …

Ako dodamo podatak da samo Strelovod bilježi dvaneast slovenskih uspona, a ovo je tek drugi hrvatski 8c jasno nam je zašto je ovaj uspon bitan. Sa svojih šesnaest godina jasno je da je Borna tek na početku, te da je pred njim još niz godina penjanja, što znači da možemo očekivati i novo pomicanje ljestvice. 

Što se samog Strelovoda tiče, Borna ga je prvi put probao ljeti prošle godine. U desetom mjesecu praktično u prvom ozbiljnom  pokušaju pao je na samo gib od zaključnog tramvajca, a zatim je nastupila klasična mentalna blokada i u svakom je novom pokušaju padao niže. Uslijedila je pauza od nekoliko mjeseci, tokom koje je trener Alan Križanić uveo rigorozni ritam treninga u cilju što boljih priprema za novu natjecateljsku sezonu. Ti su treninzi izgleda dali i onu dodatnu snagu potrebnu za proboj ove mentalne blokade.

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.