Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Treći dan proljeća u Tarvisiu - IRCC
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Tamara Cesarec   
Ponedjeljak, 24 Ožujak 2014 16:09

Treći dan proljeća i treće natjecanje iRCC-a, al nikoga od naših na trećem mjestu da dopuni niz...

No osvrnimo se prvo na tehnikalije, potom ćemo o slađem.

Jedno je sad sigurno, iRCC Judenburg je definitivno otkazan. U kalendaru je bio poslije Zagrebačkog, pa je nestao, pa su se pojavile informacije da će ekipa iz Judenburga organizirati iRCC ali u dvorani u Mitterdorfu, ali u Tarvisiu nam je službeno potvrđeno da ništa od toga.

Nažalost, kako su stvari izgledale jučer u Tarvisiu, nismo sigurni ni hoće li slijedeće godine biti tamo iRCC-a.

Zašto? Pa recimo da smo vidjeli i bolje organiziranih natjecanja.

I ne mislim pritom na izostanak hrvatske zastave u dvorani. Nismo se dali smesti, tata Futivić je iz ruksaka spremno izvadio malu zastavu i prikačio na zid.

 

Tehnički, novosti u iRCC-u su da kategorije U10 i U12, dakle top rope penjači, imaju 3 minute za ispenjat smjer. U kategorijama koje penju lead zadržano je 5 minuta za kvalifikacijski i 6 za finalni smjer.

Nema više niti demostracije smjerova, nego trenutno najbolji u ukupnom poretku, kao svojevrsni hendikep, penju prvi.

Jedno pravilo je ostavljeno na volju organizatoru, a to je da u slučaju ispenjanog jednakog broja hvatišta u finalnom smjeru može odlučit da se penje superfinalni smjer ili se gleda vrijeme u finalu i time određuje poredak. Nekako mi se čni da penjati lead na štopericu je protuprirodno, ali organizatorima je svakako jednostavnije i brže.

Nakon što su ukinuti minusi, najavljeno je da se slijedeće sezone ukidaju i plusevi. Dakle što zadnje držiš, držiš.

Razvukla sam s ovim, pogledajmo sad što su naši klinci u Tarvisiu popeli.

U kategoriji U12 penjale su dvije natjecateljice iz Hrvatske. Lara Kmoch (SPK Pulfer) iz Zagreba i Lucija Brkić (SPK Rirockclimbing) iz Opatije. U njihovoj kategoriji je 18 djevojčica, od 24, popelo oba kvalifikacijska smjera (oba težine 6b), pa smo imali bogato finale. Kako je izgledalo da je tim djevojčicama smjer težine 6b premali zalogaj, očekivali smo koji top i u finalnom smjeru težine 6c ,ali nismo ga dočekali.

Ova kategorija pretstavlja pravi izazov postavljačima. Jedva čekamo što će im ekipa u Zagrebu za dva tjedna pripremit.

U toj gužvi Lara se snašla malčice bolje od Lucije i dohvatila 6. mjesto dok je Lucija završila na 8. mjestu.

Bravo cure! Top 10 u ulaznoj godini je svakako za čestitke.

 

U kategoriji U12 za dječake, Niko Rimac (Marulianus) iz Splita s jednim topom u kvalifikacijama nije uspio izboriti finale i završio je svoj nastup na 11. mjestu.

Niko je dao sve od sebe, al slijedeći put će dati još malo više. Jel tako Niko?

U kategorji U14 djevojčice, Jani Zoraj (SPK Pulfer) iz Zagreba ponovo je penjala sjajno i osvojila 2. mjesto. Oba kvalfikacijska smjera je popela s lakoćom i to ponovila i u finalnom smjeru težine 7b+, baš kao i još dvije djevojčice (Austrijanka i Čehinja) i poredak je na kraju odlučivalo vrijeme. Zlato joj je ovaj put pobjeglo za 43 sekunde.

U istoj kategoriji penjale su i Vana Piccini (Marulianus) iz Splita, Pia Čuljak (Velebit) i Martina Futivić (SPK Pulfer) iz Zagreba i Alice Zenko (Rirockclimbing) iz Rijeke.

 

Vani je finale izmaklo za jedan plus i pomalo tužna napustila je Tarvisio s osvojenim 9. mjestom i odlučnošću da slijedeći put bude još bolja.

Pia se plasirala u finale kao sedma i tu je poziciju zadržala do kraja. Unatoč tremi koja ju je „pojela“ kao nikad , borila se do kraja.

 

Bravo cure, izvrsne ste obje i veselimo se vašim rezultatima.

Martina i Alice nisu u Tarvisiu pronašle inspiraciju i završile su natjecanje kao 17. i 22. u konkurenciji od 24 djevojčice.Nadamo se da će ih proljeće malo probuditi i da će nam u Zagrebu ponuditi više.

Ostali su nam još dječaci U14. Tamo su se hrabro borili mladi Splićani Damjan Škare (Marulianus) i Martin Ivan Sučić (Marulianus). Dečki nisu dograbili niti jedan top, ali sigurno jesu nešto iskustva i njihovo 11., odnosno 15. mjesto treba biti poticaj za dalje.

Iako su bili prijavljeni , naši prijatelji iz Lepoglave, Valentin i Tanja Mravlinčić (SPK Direkt), nisu došli na natjecanje. Nadam se da se vidimo u Zagrebu.

Uz sunce. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.