Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Završen Penjački maraton Marjan 2013.
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Luka Mudronja   
Srijeda, 11 Prosinac 2013 16:43

Proteklog vikenda (07. i 08. prosinca) održan je prvi penjački maraton na Marjanu.

 

Maraton je trajao 24 sata i uključivao je sedamdeset smjerova na popularnom splitskom penjalištu. Sudjelovalo je pedeset penjača iz mnogih hrvatskih gradova. 
Cilj maratona je bio predstavljanje penjanja mnogim prolaznicima na Marjanu, ispitivanje mogućnosti penjača, druženje te prisjećanje na 1986. i 1987. godinu kad se na Marjanu održavalo natjecanje na kojem su sudjelovali najbolji svjetski penjači toga vremena.
 

 

Na ovogodišnjem maratonu penjači su penjali i po noći osvjetljavajući stijenu čeonim svjetiljkama i jakim reflektorom Hrvatske gorske službe spašavanja.
Organizator je bila Hrvatska gorska služba spašavanja stanica Split koja je ponudila svu svoju logistiku što je bilo od velike pomoći posebno u noćnim satima.

 

Treba istaknuti i razumijevanje Park šume Marjan koja je prepoznala ovaj događaj i podržala ga.

Mnogi sponzori doprinijeli su kvaliteti organizacije pa stoga treba istaknuti HGSS, NP Paklenica, buffet Fife, buffet Paklenica (popularni Dinko), Gastronom, ribarnica Brač, Red Adventures, SPK Lapis, ZipLine Omiš, apartmani Lipanović Lumbarda.

Osmišljen je posebni sustav bodovanja, najmanje bodova nosila je ocjena 4b-5 bodova, a najviše ocjena 8a-85 bodova. Noćni uspon donosio je bonus od 10 bodova pa se isplatilo penjati po noći.

 

Prva tri mjesta u ženskoj kategoriji: Inga Patarčić, Anamarija Šupe, Sandra Lisica. Prva tri mjesta u muškoj kategoriji: Luka Mudronja, Jurica Levatić, Branko Kragić.

Svi penjači su bili iznimno zadovoljni vremenskim prilikama, visokom razinom pozitivizma (što je rijetkost u današnjim vremenima) i kvalitetom penjanja. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.