Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Završnica u kući o Marula
(Rejting 5.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Anamarija Marović   
Utorak, 18 Prosinac 2012 12:38

Pred sam kraj godine, održano je finalno boulder natjecanje državnog prvenstava u "kući o Marula".

U rano subotnje jutro splitski kvart Škrape, okupirali su mladi penjači iz cijele Hrvatske, a organizator SPK Marulianus se pripremio za naporan i dug dan. Pogled na startnu listu i satnicu natjecanja pokazivao je da će natjecanje potrajati do kasno u noć.

S preciznim sucem Hrvojem Lacićem nije bilo ni minute kašnjenja i prva kategorija je ušla u dvoranu s otkucajem crkvenog zvona u 10.00 sati.

Na smjerovima Danija Piccinija,  koji je svoj posao izuzetno dobro odradio,  a u kojima su natjecatelji morali dati svoj maksimum, natjecali su se cicibani,  mlađi kadeti i kadeti. Kod cicibana najbolje su se snašli Lara Kmoch iz Z topa i Valentin Mravlinčić iz SPK Direkt. Iako smo očekivali više suza, čestih u ovoj kategoriji, pokazalo se da su i smjerovi prilagođeniji uzrastu, a i natjecatelji, iako maleni, pokazuju veliku natjecateljsku ozbiljnost.

 

U najbrojnijoj kategoriji,  mlađih kadeta, s pet flash uspona, najbolji su bili Jani Zoraj SPK Pulfer i Fran Zekan PDS Velebit. Ova imena zapamtite, njih ćemo sigurno u budućnosti često spominjati. Iako je ovo jako mlada uzrasna kategorija, oboje su već isprofilirani natjecatelji. Međutim, u ovako jakoj konkurenciji moramo spomenuti i Vannu Piccini i Martinu Puljak, drugo i treće plasirane kod žena, kao i Damjana Škaru i Martina Ivana Sučića koji su izuzetno ozbiljna konkurencija.

 

U konkurenciji kadeta više nema šale, ozbiljna konkurencija i tvrđi smjerovi dali su pobjednike, Kaju Javorčić iz SPK Pulfera, sa 5 topova iz 5 kod žena  i Luku Marinića iz RAK-a sa samo pokušajem više kod muškaraca. .

Za kategoriju starijih kadeta postavljačku palicu preuzeo je kaštelanski dvojac Banović- Savin i u najboljoj maniri kaštelanske škole dinamike, nastavio posao Danija Piccinija.

U kategoriji starijih kadeta nije bilo iznenađenja, pobjedu su odnijeli Borna Čujić iz Z top-a  i Lara Juriša iz PDS Velebit. U ovoj kategoriji koja već ozbiljno konkurira na svjetskoj sceni, kod nas je manja brojnost i konkurencija ali veća međusobna razlika.  

 

Najveće iznenađenje natjecanja bio je Karlo Jakić iz SPK CAF. Karlo je, do sada, bio pretežno orijentiran na brzinska natjecanja, međutim na ovom natjecanju i prvim mjestom u kategoriji juniori pokazao je da će u 2013. biti vrlo ozbiljna konkurencija. Kod djevojaka, Marulianusova uzdanica, Antea Vrgoč osvojila je zlatnu medalju.

 

Među starijim juniorkama, situacija je već godinama jasna, za pomaknuti Barbaru Gilić iz SPK Marulianus s vodeće pozicije, ostale djevojke će se trebati dobro pomučiti. Muška konkurencija u ovoj kategoriji je u ukupnom plasmanu državnog prvenstva, a tako i na ovom natjecanju u rukama Marulianusa. Na ovom natjecanja, pobjednik je Nikola Kramarić, ali mu se ozbiljno približavaju i ostali natjecatelji koji su pokazali da su ozbiljna konkurencija i na seniorskim natjecanjima. 

Nedjelja je dan kakav se dugo čekao na hrvatskim sportsko penjačkim natjecanjima. Smjerovi na nivou svjetskih kupova, brojna publika i raspoloženi natjecatelji obilježili su splitsku kišnu nedjelju.

Zdrava atmosfera međusobnog bodrenja počela je od kvalifikacija u kojima su najbolje rezultate imali Inga Patarčić iz Art Rocka i Luka Kivela iz Marulianusa.

U popodnevnom finalu nakon što je Šime Malenica jedini popeo smjer u sektoru Pamela, bilo je jasno da će u muškoj konkurenciji do kraja biti neizvjesno. Kod žena, Barbara je ipak lakše dolazila do topova i s 5 topova iz 6 pokušaja osvojila zlatnu medalju. Inga Patarčić je završila kao drugoplasirana, dok je Lucija Jedrejčić iz SPK Hiperaktiv, treća.

Nakon što su žene završile, borba u muškoj konkurenciji se pojačala. Broj gledatelja je rastao i svi su tražili što bolju poziciju za gledanje.

Na stijeni su odlučivale nijanse i pobjedu na državnom natjecanju, uz potpuno oduševljenje publike, po prvi puta je odnio Šime Malenica iz SPK Marulianus. Drugoplasirani i trećeplasirani su Luka Kivela i Nikola Kramarić iz istog kluba.

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.