Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zlatna Jani
(Rejting 5.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Tamara Cesarec   
Subota, 08 Ožujak 2014 21:00

Tmuran i hladan dan, malo smrznutog starog snijega, gužva na parkingu i topla dvorana osnovne škole u Radovljici. Prva i jedina boulder tekma u iRCC-u i uvijek veliki broj natjecatelja.

Dio nas je stigao oko podne kada su U10 i U12 kategorije već otpenjale svoje, ali smo brzo pokupili dojmove i razvili strategiju za kasnije.

Naime, 90 minuta se pokazalo nedovoljno za (pre)velik broj natjecatelja, i u onom jednom ili dva smjera gdje su se lomila koplja na kraju je bila takva gužva da neki nisu stigli niti ući u smjer, a kamoli ponavljati pokušaje.

To je možda bio najveći problem u U10 i U12 kategoriji gdje je bilo dosta djece, a svejedno su ih odlučili spojiti, odnosni penjali su iste smjerove u isto vrijeme. I djevojčice i dječaci. 100 natjecatelja, 10 smjerova, 90 minuta. Pa vi vidite...

Smjerovi su za te, kao i za U14 kategoriju bili možda i prelagani, pa je tako recimo u U12 djevojčice, njih 25 od 32 popelo 7 smjerova iz prvog pokušaja, kao i 19 od 22 dječaka.

Uz takvu gužvu i takve smjerove, Lara Kmoch (Pulfer) je osvojila odlično 6. mjesto. Vjerujem da joj nedostaju njena postolja kojima nas je častila prošle godine, ali Lara je ove godine ulazna u kategoriji i treba samo bit strpljiva i brzo će natrag gore. Bravo Lara!

U istoj kategoriji premijerno je u iRCC-u nastupila i Nola Čuljak (Velebit), mlađa sestra velike asice Pije i ovaj put ostala na 29. mjestu ali sa 5 topova. Ajmo Nola, hrabro dalje.

Kod dečkića je Valentin Mravlinčić (Direkt) iz Lepoglave dopenjao do 7. mjesta. I kod njih se borba vodila zapravo samo u jednom smjeru , jer je Valentin imao 8 topova iz prve.

Diplomu i paketić sa sokom i keksima je za sobom ostavio Mihael Vedak (Durango). Mihaelu je ovo također prvi nastup u iRCC-u i nadam se da to što je otišao bez diplome ne znaći da se neće više vratiti. Hrabar početak sa 6 topova. Čestitamo.

A onda U14 cure... Ove godine imamo 3 zagrebačke natjecateljice, jednu spličanku i jednu riječanku pa je u toj kategoriji baš veselo. I cure su sjajne!

Najsjajnija je ovaj put bila Jani Zoraj (Pulfer) kojoj je ovo prva iRCC pobjeda. Osmijeh na licu i srce konačno na mjestu, jer već neko vrijeme zna da je tu negdje, cijelu prošlu godinu pri vrhu al nikad zlatna i evo je napokon. Jani je popela jedina sve smjerove iz prvog pokušaja i zgrabila zlato koje sad neće lako pustit drugima.

Kažu drvena medalja, al onda je ova koju je Pia Čuljak (Velebit) danas osvojila od nekog jako sjajnog drva jer je Pia jedna od samo 4 djevojčice u U14 kategoriji koja je popela sve smjerove.

Odmah iza nje, na petom mjestu, s topom manje, odlična je Vana Piccini (Marulianus) iz Splita.Ni Vana od gužve nije stigla ponovo pokušati.

Martina Futivić (Pulfer) je završila na 16. mjestu. I ona je imala 7 topova iz prve, ali su je 3 pokušaja za top u jednom smjeru i jedan ne popeti koštali boljeg plasmana. Mogla je Marti možda uz savjet i podršku i bolje, al sve je to izgurala sasvim sama. Samo naprijed Martina.

Fran Zekan (Velebit) u istoj kategoriji i istim smjerovima dopenjao je do jako dobrog 7. mjesta, na kojem je u Radovljici bila prava gužva jer ih je 7 dijelilo sedmo s 8 topova iz prvog pokušaja i jednim ne popetim smjerom.

Lukas Miholić (Velebit) je danas bio jedan od ljućih natjecatelja. Izgarao je i uporno pokušavao, ali više od 3 topa nije išlo. Puno ljutog lupanja po strunjači i na kraju nešto razočaranja, ali i jednu tekmu iskusniji i pametniji. Polako Lukas, ova ulazna godina zna bit frustrirajuća... Ne daj joj gušta.

E onda su krenuli U16 cure i dečki i smjerovi su postali nešto ozbiljniji i topovi rijeđi.

S pet topova i jednom zonom, Kaja Javorić (Pulfer) je došla do 14. mjesta, a Lena Gregurek (Velebit) s četiri topa završila na 17. mjestu. Kaja rastura u ovoj sezoni BLOK-a, pa je možda i sama ostala malo zatečena, ali BLOK i iRCC nisu isti rang natjecanja. I Kaji i Leni je ovo ulazna godina u U16 kategoriji.

Na kraju H16 i još uzbudljiviji smjerovi i Lara Juriša (Velebit) na solidnom 10. mjestu ( šteta za onaj 9. Lara, znaš da si ga imala ;-) ) i naš prijatelj iz Rijeke, Vito Mužević (RiRock) na 8. mjestu.

Na putu natrag nas je i oprala kiša, ali mi smo vozili jedno zlato za Zagreb pa nam je u autu bilo sjajno!

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.