Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zlatna djevojka iz Wolfsberga
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Tamara Cesarec   
Utorak, 13 Svibanj 2014 19:50

OK, OK, nije iz Wolfsberga, nego je naša, a nisam sigurna nit jel djevojka ili još djevojčica sa svojih 12 i pol godina, ali sigurna sam da je jučer ponovo bila najbolja,  Jani Zoraj (Rock Pillars, Ocun, Zoe leggings).

Pošto najmlađe natjecateljice penju u „kontra turnusu“, kad smo došli do dvorane u Wolfsbergu, gdje je jučer održano finale iRCC-a, tužno lice Lare Kmoch iz Pulfera i mrka lica njenog oca i trenera dala su naslutit da je završila svoj nastup, jer ovaj put, jedini put ove sezone, nije izborila finale i završila je kao šesnaesta.

Unatoč tome, Lara je zadržala odlično 6. mjesto ukupnog poretka i tako sjajno zatvorila sezonu u iRCC-u u ovoj, za nju ulaznoj, godini.

Opatijka Lucija Brkić iz RirockClimbinga, penjala je čvrsto i tvrdoglavo i popela do zlata u istoj kategoriji. Ili joj je dvorana u Wolfsbergu tako dobro legla, ili njen trener Frenki odlično diže Lucijinu formu prema jačim natjecanjima koja ih tek čekaju u slijedećim mjesecima, jer je njen score u iRCC-u 14. ,13. ,8. ,5. ,1. I Luca je u ukupnom poretku osma.

Jani Zoraj iz Pulfera pomela je konkurenciju i osvojila 3. zlato što ju je, uz jedno drugo mjesto, dovelo i do njene prve ukupne pobjede ovog Kupa.

 

Jedino nam je žao što u Wolfsberg nije došla Austrijanka Laura Lammer i tako nam uskratila moguću neizvjesnost ukupnog poretka. Nadamo se da nije riječ o ozljedi.

U kategoriji U14 odlično je penjala i Pia Čuljak iz Velebita. Iako su na tehničkom sastanku rekli da će vrijeme penjanja kvalifikacijskih smjerova biti 4 minute, na jednostavan upit Pijinog tate neće li to bit premalo, odlučili su produžit na 5 minuta .

Mnogima ni to nije bilo dovoljno, al Pia je stigla. Ni u kom slučaju ne bi se promijenio poredak i iste djevojčice bi ušle u finale i onako, samo uz pokoji top manje.  Zgodno je kako je nekad vrijeme stvarno „rastezljiv“ pojam ☺.

Pia je u ukupnom poretku, na 7. mjestu, najbolje plasirana djevojčica ulaznog godišta, pa ne bez vraga očekujemo još jednu zlatnu curu i slijedeće godine.

A da joj posao ne bude lak brine se Vana Piccini iz Marulianusa. Vana je do ovog natjecanja bila jedno mjesto ispred Pije, ali su nakon Wolfsberga zamijenile mjesta. Vani je u jednom kvalifikacijskom smjeru isteklo vrijeme i tako je izgubila šansu za ulazak u finale. Ipak, Vana se do kraja žestoko borila.

Uvijek je dobro kad imate nekoga da vas gura i vuče, kao što je slučaj Pije i Vane. Prijateljsko nadmetanje od natjecanja do natjecanja.

Iz riječkog Rirocka je došla i Alice Zenko. Alice je također penjala odlično, ali presporo u prvom smjeru i isteklo joj je vrijeme. I drugi je penjala sigurno i precizno, ali smjer je bio težak... Kao i Lucija, i Alice penje sve bolje i bolje, a znamo i da se „nabrusila“ na boulder u Puli slijedećeg vikenda i mogla bi neke i iznenadit.

Nisu samo cure bile u Wolfsbergu, bili su i Fran Zekan i Lukas Miholić, obojica iz Velebita.

Franu je finale izmaklo „za dlaku“ i morao se smjestiti na deveto mjesto, deseto u ukupnom poretku,  a Lukas nastavlja skupljati iskustvo, čekat svoje vrijeme, a do tad je super društvo, srčan navijač i prvi kad treba čestitati, drugim riječima bitan dio ovog malog Zagrebačkog tima.

Kako je u dvorani jučer bilo zagušljivo i sparno, ekipa je u nedjelju otišla do Kalnika, nastavit se družit, nadisat se zraka i popest par smjerova.

Već slijedeći vikend čeka ih sve PH boulder, Pula.

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.