Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prvo javljanje istarske alpinističke ekspedicije iz Anda
(Rejting 0 od 5)
The Big Trip
Autor: Iva Kaštela   
Utorak, 17 Lipanj 2008 00:19
Pozdrav svima iz Huaraza sa 3090m. Sretno smo stigli prije 2 dana nakon 35 sati vozikanja razno raznim prijevoznim sredstvima i trenutno smo već drugi dan u Huarazu. Danas sređujemo potrebnu hranu, kartu i opremu, a sutra ujutro planiramo polazak prema prvoj dolini u Cordilleri Blanci sa preko 600 kg opreme.
Vrijeme u Huarazu poprilično je dobro sa temperaturom danju oko 20 stupnjeva, a noću hladno. Ono što vas vjerojatno najviše zanima je situacija u brdima... kažu da u bazi ne bi trebalo biti puno hladnije od -5, a što se tiče tehničkih detalja imamo dobar izvor informacija od Slovenaca i vlasnika našeg hostela koji je inače alpinista i ima sve u malom prstu. Frajer je bio dva puta na Siulla Grande i dobro barata informacijama.

Gojzerice još nisam našla a mislim da i neću, ali snaći ćemo se. Za sada nas dosta pomalo sve muci glava jer smo strgani od puta ali nadamo se da ce prestati sa dobrom aklimatizacijom, u tome nam pomaze i caj od koke koji konzumiramo u povecim kolicinamatako da noci provodimo na WCu umjesto spavanja. Huaraz je inače puno mirniji od Katmandua i sve je jako, jako usporeno. Siesta vlada cijele dane i nema žurbe, baš nikad i za ništa.
 
Vođa Neven Brajković upravo u ovim trenucima kupuje sa kuharom hranu po njihovoj tržnici koja podsjeća na Mupet show jer sve životinje moguće i nemoguće vise očerupane, polužive i čudnovate svuda okolo... tu se jedu i puhovi i svisci i sve i svašta.

Mladen N. i ja smo jučer napravili prvu laganu aklimatizaciju i otišli na prvi obližnji vrhić koji je bio 300 m više od Huaraza i poprilično smo se uspuhali do gore. Sreli smo na putu zmiju, tako da ovdje nema logike u ničemu. Zmija ima i po zimi - ludnica!!!! Danas moramo dokrajčiti kupovinu šatora, kartusa i opreme za brdo.
 
Hasta la vista, buenos dias !!!

___

Cilj ove ekspedicije je izvesti što veći broj uspona na vrhove između 5400m i 6700m nadmorske visine, u sklopu masiva Cordilera Blanca (Južna Amerika, Peru). Tri glavna planirana vrha jesu: Pisco (5760 m), Yanapaccha (5460 m) i Tocllaraju (6032 m).

Povod za ovu ekspediciju bio je objedinjenje istarskih alpinista u jednom velikom značajnom projektu za istarski alpinizam obzirom na činjenicu da je ovo prvi odlazak istarskih alpinista u područje planinaskog masiva Cordillera Blanca - Peru.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.