Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Veronika o La Sportivi:: Za trčanje bez proklizavanja!
(Rejting 0 od 5)
La sportiva
Autor: Veronika Jurišić   
Četvrtak, 22 Studeni 2007 01:00
Čvrsta i pouzdana tenisica koja bi mogla potrajati, bez obzira na to po kakvim ju divljačkim stazama namjeravate vozati. Istovremeno fleksibilna i udobna da u njoj možete provesti i cjelodnevni treking... FriXion guma djeluje kao da je ljepljiva, prijanja uz podlogu čak i kad naletiš na kamen u kombinaciji s blatom i bljuzgom. A istovremeno je i dovoljno čvrsta pa mi se čini da bi odolijevala i oštrijem stijenju.
Neobičan model! Moram priznati da sam prvi čas bila malo skeptična. Izuzetno tvrd potplat, vezivanje koje počinje već kod prstiju. Za početak sam ih izvela samo u šetnju vjerujući više u njihove planinarske nego u trkačke kvalitete. No, razuvjerile su me!Taj čudni potplat s malo podignutom petom pokazao se neočekivano udobnim, a sistem vezivanja mi zapravo ni malo nije smetao pa sam se bacila na trkačke testove.

Prvo malo na nasipu. Zahvaljujući izuzetno ranom dolasku zime ove godine, čak i nasip nudi kombinaciju snijega, blata i sličnih skliskih gadosti pa se off-road tenisice imaju priliku  dokazivati. Zanimljivo da sam se na tvrdi potplat izuzetno brzo naviknula (ili je on omekšao od gacanja po snijegu?!), a moram priznati da mi i masivni petni dio baš odgovara, daje onaj osjećaj stabilnosti i sigurnosti bez obzira na podlogu. Tako sam se malo po malo opustila i počela uživati u blatnom nasipu, preskakivanju lokvi i što je najvažnije nije bilo onog neugodnog odsklizavanja i nestabilnosti koja se često događa kada pokušate u malo bržem tempu trčati po ovakvom jesensko-zimskom terenu.Tajna je očito u gumenom sloju na potplatima. Umjesto klasičnog oblika ripni, ovaj potpalt je pokriven gumenim izbočinama u obliku kružića, koji mi također nisu ulijevali povjerenje na prvi pogled. Što ću kad sam klasičar! No moja se skepsa opet pokazala neutemeljenom.

FriXion XF – tako se zove ta guma od koje je ovaj potplat izrađen – je materijal specijaliziran za zahtjevne off-road uvijete (tako piše na priloženoj etiketi). I već se na blatnim dijelovima nasipa moglo zaključiti da se ta tehnologija zbilja dobro nosi sa skliskim terenom, no valjalo ih je isprobati i u šumi.

Pa sam se opet uputila na poučnu stazu (iznad Lagvića), to će mi biti čini se omiljena staza za testiranje tenisica jer ima i makadama i granja i kamenih (uvijek mokrih) stepenica, a tu je i potok, za drastičnije testove. E tu je stvarno došla do izražaja kvaliteta FriXion gume, koja djeluje kao da je ljepljiva, prijanja uz podlogu čak i kad naletiš na kamen u kombinaciji s blatom i bljuzgom. A istovremeno je i dovoljno čvrsta pa mi se čini da bi odolijevala i oštrijem stijenju.Sve u svemu, čvrsta i pouzdana tenisica koja bi mogla potrajati, bez obzira na to po kakvim ju divljačkim stazama namjeravate vozati. Istovremeno fleksibilna i udobna da u njoj možete provesti i cjelodnevni treking, bar mi se tako čini (iako ih još cjelodnevno nisam testirala).

Što se tiče gornjeg dijela tenisice, ova La Sportiva ima zgodnu kombinaciju slojevitog materijala koji omogućuje da vam noga ipak "diše" i funkcionalno raspoređenih čvršćih dijelova od neke vrste umjetne kože, što jako dobro funkcionira. S jedne strane je zadržana pokretljivost, kao i u najobičnijoj trkačkoj tenisici, a opet ovim pojačanjima se dobiva stabilnost i sigurnost. Vrh prstiju i bočni dijelovi tenisice su dodatno pokriveni gumenim pojačanjem što štiti nogu od udaraca, ali i povećava trajnost tenisici.I za kraj, žniranci. Na prvu mi se loptu taj sistem vezivanja koji pokriva čitav rist, praktički već od prstiju počinje vezivanje, učinio neudobnim. No ispostavilo se (opet!) da nisam bila u pravu. Upravo za mene (za uže stopalo) ovo je idealno rješenje jer mogu vezivanjem prilagoditi širinu tenisice.

I tako, unatoč mojoj prvotnoj nepovjerljivosti, čini se da ću se s La Sportivom ove zime dosta družiti, što planinarski i trekerski, što trkački.

___

LA SPORTIVA 177 Exum Ridge
Cijena:: 679,00 kn


La Sportiva tenisice možete kupiti u IGLU SPORTU.
Članovi Adventure Sport Kluba imaju popust na ove tenisice, i na svu opremu u Iglu Sportu::

  • 10% popusta za gotovinsko plaćanje.
  • 5% popusta za plaćanje karticama.

Tenisice možete kupiti, i popust iskoristiti u Iglu Sport trgovinama diljem Hrvatske::
  • Iglu Sport Zagreb, Radnička cesta 1a, tel. 01/37 00 434
  • Iglu Sport Split, Varoški prilaz 4, tel. 021/343 423
  • Iglu Sport Rijeka, Vukovarska 67, tel. 051/671 363
  • Iglu Sport Paklenica, Franje Tuđmana 14, 023/369 889

___

Tehnički opis::

Lagane tenisice za pristupe i planinsko trčanje te pustolovne utrke.
Gornjište: Prozračna mrežica sa ojačanjima od sintetske kože. Ugrađeni poliuretanski elementi kao zaštita od abrazije. U potplatu FriXion Formula. Eva pjena za absorpciju udarca - Rock shock. TPU uložak za pojačanje torzijske stabilnosti. Guma koja štiti nožne prste. Težina 700 gr. par.

www.iglusport.hr

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.