Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Povijest
(Rejting 0 od 5)
Cliff diving
Autor: Ivan Kapović   
Četvrtak, 15 Rujan 2005 00:00
Korjeni Cliff Dive-a su na Havajima. Godine 1770., Kahekili, poglavica četiri otoka od svojih je ratnika tražio da dokažu svoju hrabrost sljedeći njegov primjer "lele kawa" što bi u prijevodu značilo "skakanje s visoke litice na noge u vodu bez pljuska".
Iako ima tako davnu povijest, sport je vrlo mlad. WHDF (World High Diving Federation) osnovana je 1996. a prvo službeno svjetsko prvenstvo održano je slljedeće godine u Švicarskoj (Brontallo). Zanimljivo je da je prvi "Cliff Diving World Tour" u povijesti održan u Dubrovniku i Brontallou.

Nek se zna. Najviši skok je s visine od 36,80 metara 1985. izvela Amerikanka Lucy Wardle. "Najviši" muškarac bio je Švicarac Oliver Favre sa 53,90 metara 1987. godine.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.