Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Trening
(Rejting 0 od 5)
Cliff diving
Autor: Ivan Kapović   
Četvrtak, 15 Rujan 2005 00:02
Najveći dio Cliff Divera prije se bavio "običnim" skokovima u vodu ili nekim akrobatskim sportovima. Nema smisla govoriti koliko je iskustvo potrebno da se izvedu ovako opasni skokovi.
Svaka pogreška može značiti tešku ozljedu ili čak smrt. (Horizontalni pad na vodenu površinu s 26 metara ekvivalentan je onom s 13 metara na beton). Osim fizičke spreme i tehnike dovedene do savršenstva iznimno je bitna i psihička snaga. Samokontrola, smirenost, sampouzdanje i sposobnost odlučivanja u djeliću sekunde.

Dio tijela koji je ušao u vodu pod snažnim je usporavanjem dok je onaj izvan vode još u maksimalnoj brzini. Mišići moraju biti napeti kako bi se izbjeglo "drobljenje" tijela. Zbog toga je svaki trenin ograničen tek na nekoliko skokova.

Većina natjecatelja svoje najbolje rezultate postižu oko tridesete.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.