Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Bijeli lav- festival podvodnog filma
(Rejting 5.00 od 5)
Izdvojeno-voda
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2010 10:26

Crveni otok, Rovinj 27. kolovoza ugošćuje revijani najavni program Međunarodnog festivala podvodnog filma i fotografije „Bijeli lav“. Ovo iznimno atraktivno događanje uvod je u Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije „Bijeli lav“ koji starta u rujnu 2011. godine, kao revijalni i natjecateljski festival dokumentarnog i umjetničkog podvodnog filma te podvodne fotografije.

Ove će godine na Crvenom otoku ispred nekadašnjeg dvorca Huetterott, a danas arhaičnog restorana Hotela Istra, u idiličnom ambijentu jednog od najatraktivnijih otočića rovinjskog arhipelaga pored ostalih biti prikazan i prvi hrvatski podvodni dokumentarni film „Koraljari i spužvari“ kojeg je 1947. godine snimio redatelj Rudolf Sremec, scenarist Oscarom nagrađenog animiranog filma „Surogat“.  Revijalni najavi program „Bijelog lava“ ugošćuje i izložbu fotografija, u holu Hotela Istra, na kojoj će prekrasne podmorske krajolike pored ostalih predstaviti i istaknuti hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović. Fotografije će predstaviti i organizator festivala, Ronilački centar Puffer. Istog se dana u konferencijskoj sali Hotela Istra održava predavanje Barbare Mikac o podvodnim livadama cvjetnice Posidonije, s projekcijom filma „Posidonia Oceanica“.


Ovogodišnje izdanje  „Bijeloga lava“ ima svrhu u popularizaciji festivala koji će se, u trajanju od četiri dana, održati u rujnu iduće godine. Cilj mu je promovirati filmove i fotografiju podvodnog svijeta te popularizacija ove vrste filma, kao i poticanje autora na stvaranje. Tako će već u ovogodišnjem izdanju priliku da se predstave dobiti neki još neafirmirani autori podvodnog filma i podvodne fotografije.

 

 

Osim što je Crveni otok kao lokalitet atraktivan sam po sebi, privlačna je i činjenica da se na njemu nalazi Ronilački centar Puffer koji će, organizacijom  radionice podvodnog snimanja i fotografiranja, posjetiteljima festivala omogućiti da u stvaranju programa sudjeluju i sami.

 

Posebnost je „Bijelog lava“ i ekološka usmjerenost bazirana na principima ekološke održivosti. Tako će se ekološko opredjeljenje festivala moći iščitati i iz  samog, edukativnog sadržaja festivala, točnije radionica i okruglih stolova. Želja je da festival potakne i neke nove istraživalačke aktivnosti na ovom dijelu Jadrana. Konačno, kako je riječ o poznatoj hrvatskoj turističkoj destinaciji, želja je i da „Bijeli lav“ pridonese popularizaciji Crvenog otoka, rovinjskog područja i cijele Hrvatske kao ronilačke destinacije.  

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.