Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Damaco pobjednik 2. Regate tisuću otoka
(Rejting 0 od 5)
Jedrenje
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 30 Rujan 2014 16:19

Druga Regata tisuću otoka pokazala je sve što odobalno jedrenje čini uzbudljivim. Nakon burne prve etape i dva pada jarbola, nevera i oluja, oštećenih jarbola i jedara srećom bez ozljeda jedriličara druga etape ponovno je ponudila buru, ali i bonace i izmjene uvjeta gdje su taktičke odluke odabira prolaska više od tisuću otoka bile presudne za dobar rezultat. 

Jedriličari su se tako imali prigodu upoznati ljepote hrvatske obale jer su u drugoj etapi tijekom dana prošli dijelove kursa koje su tijekom prve etape prošli tijekom noći. 

Esimit Europa 2 s Jochanom Schummanom za kormilom došao je cilj u Rijeci nakon 37:18:57 sati postavivši tako novi rekord druge etape. Nešto više od 4 sata iza njega završio je mađarski Wild Joe Martona Josze i preuzeo vodstvo po korigiranom vremenu u 2. etape te čekao ostale jedrilice koje su kako je vrijeme odmicalo ostajale u borbi s bonacom i potragom za svakim daškom vjetra u riječkom zaljevu, a posebno zahtjevan bio je ulazak u cilj u riječkoj luci. Damaco Berislava Vranića i austrijska Hidra Goesta Pongratza tijekom cijele etape vodili su gotovo match race, a Damaco se izdvojio pred samim ciljem. Međutim, po korigiranom vremenu Hidra je za 32 minute bila bolja od Damaca. Trebalo je ipak pričekati ostale jedrilice da bi se zaključili konačni rezultati. Wild Joe je zadržao pobjedu u drugoj etapi dok se su se na drugo i treće mjesto probili ruski Lady in Red Yuriya Sitnikova i češki 01 Express s Alešom Budinom za kormilom.

 

Za Damaca je to značilo 5. mjesto u drugoj etapi i uz pobjedu u prvoj etapi, slavlje je moglo početi. Drugo mjesto pripalo je ruskom Lady in Red s 2 i 4. mjestom, te istih 6 ukupnih bodova kao i Damaco ali je Damaco pobjedio zahavaljući prvom mjestu u prvoj etapi koju je osvojio s prednošću od 2 minute i 11 sekundi nakon 51 sata jedrenje. Koliko je regata bila izjednačenja pokazuje i austrijska Hidra koja je samo 1 bod zaostala na trećem mjestu s 3 i 4. mjestom u dvije etape. 

Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta posada Damaca koja je i najmlađa među sudionicima regate zasluženo je pobijedila te zapisala svoje ima na listu pobjednika regate koja već nakon dvije godine među jedriličarima stječe mitski status. Među višetrupcima nakon odustajanja tri jedrilice u prvoj etapi, njemački High Q1 Hansa Nagela odjedrio je zahtjevnu drugu etapu i završio nakon 69:35:26 sati i to s posadom u kojoj su bili samo otac i sin. 

Podjela nagrada predviđena je u nedjelju, 28.09. u 13:00 sati u sklopu Rijeka Nautic Show-a, a nagrade najboljima uručit će Gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel. 

Gotovo sve posade najavile su svoje sudjelovanje ne trećoj Regati tisuću otoka koja će od 17 – 27. 09.2015. zasigurno privući i još veći broj jedrilica. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.