Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Među 12 posada uvrstila se i jedna ženska
(Rejting 0 od 5)
Jedrenje
Autor: Iva Grubiša, team manager, SCOR W´s Match Race tim   
Ponedjeljak, 26 Listopad 2009 08:57

 

U talijanskom Scarlinu održano je prvenstvo Italije u dvobojskom jedrenje za muškarce na kojem je sudjelovala i Petra Kliba kao trimerica glavnog jedra u posadi Lorenze Mariani, trenutne prvakinje Italije u dvobojskom jedrenju za žene. Organizator je Club Nautico Scarlino.

  Na prvenstvu Italije u dvobojskom jedrenju za muškarce okupilo se 12 posada, vrhunskih talijanskih kormilara  predvođeni Paolom Cianom sudionikom Americas Cup-a te trenutno najbolje rangiranim kormilarom Italije na ISAF rank ljestvici dvobojskog jedrenja.

Među 12 posada uvrstila se i jedna ženska.  Posada Lorenze Mariani, trenutno najbolje kormilarke Italije u dvobojskom jedrenju za žene kojoj je ovaj naslov omogućio da se natječe protiv najboljih talijanskim kormilara dvobojskog jedrenja. U njenoj posadi na trimu glavnog jedra bila je i Petra Kliba, kormilarka SCOR W`s Match Race tima.

“Prvoga dana jedrilo se po južnom vjetru jačine 15 – 20 čvorova. Pobjedile smo u tri od pet dvoboja. Izgubile smo od dva iskusna majstora dvobojskog jedrenja Paola Ciana i Roberta Ferraresea. Sve u svemu bile smo zadovoljne učinkom na kraju dana.

Drugog  dana bilo je  malo vjetra i puno kiše. Upisale smo pobjedu protiv Pardinija i njegove posade. To je bio i jedini dvoboj kojeg smo toga dana jedrile. Nakon 6 dvoboja odnosno dva dana jedrenja zauzimale smo 5. mjesto ukupnog poretka.

Posljednjeg dana jedrile smo pet dvoboja. Šanse da uđemo u polufinale postojale su ukoliko ubilježimo svih pet pobjeda. No na kraju upisale smo tri pobjede i dva poraza te se učvrstile na 5. mjesto ukupnog poretka nakon jedrenja “svatko sa svakim” Jako smo zadovoljne. Uspjele smo pobjediti svih osim Paola Ciana. Ovo je za mene bio odličan trening i izuzetno iskustvo  koje će mi biti od velike pomoći na budućim regatama i na putu prema konačnom cilju, kvalifikacijama za OI u Londonu 2012 .”  - kaže Petra.

Sljedeća regata Petre Kliba i SCOR W`s Match Race tima je BMW Match Race , Genova – Open, Grade 4 , koja će se u Genovi održati od 20 – 22.11.2009.

Prvenstvo Italije u dvobojskom jedrenju za muškarce završava u nedjelju 25.10.09 kada će se znati ukupan pobjednik među prva četiri.

Ukupan poredak::

1.Paolo Cian ,                            (ISAF rank      7)
2.Simone Ferrarese,                 (ISAF rank    33)
3.Jacopo Pasini,                       (ISAF rank    29)
4.Roberto Ferrarese,                (ISAF rank    52)
5.Lorenza Mariani,                   (ISAF rank  136)
6.Fabio Amoretti,                      (ISAF rank    72)
7.Roberto Pardini,;                    (ISAF rank    98)
8.S.Cavallari,                             (ISAF rank   262)
9.F.Falcetelli,                              (ISAF rank   442)
10.Saverio Ramirez,                  (ISAF rank   100)
11.Francesco Serena,                (ISAF rank   141)
12.Francecso Rebaudi,              (ISAF rank   457)

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.