Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
XV Uskršnja regata se vratila u Vodice
(Rejting 5.00 od 5)
Jedrenje
Autor: Branka Panić   
Nedjelja, 17 Travanj 2011 22:27

Petnaesta po redu Uskršnja regata započela je na najbolji mogući način. Nakon tri godine održavanja u Hvaru, regata se vratila u Vodice, gdje se 35 okupljenih posada imalo prilike natjecati u idealnim uvjetima za jedrenje. 

Po umjerenom maestralu održala su se tri jedrenja u kojima su uživali baš svi, a u prvom redu najuspješnije posade nakon prvog dana natjecanja. Nakon tri održana jedrenja, neprikosnovena u regatnoj grupi jedrilica bila je češka Bohemia Express s Richardom Vojtom na kormilu, a jedina prava prijetnja Bohemiji bio je Karlo Kuret s jedrilicom All 4 One.
U manjoj grupi dobrim jedrenjem nametnuo se Krešimir Đakulović na jedrilici Mareus, dok je iznenađenje dana bio Damir Desaboto na jedrilici Ladies First s osvojena dva druga mjesta u svojoj skupini. Baš poput Bohemie u skupini regatnih jedrilica posada na jedrilici Vola Vola dominirala je u grupi Open, praćena splitskim Poletom (N.Dešković). Svi okupljeni jedriličari uživali su u današnjem jedrenju, a među njima se našao i novi predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza Marijan Hanžeković na brodu Croatel kojim kormilari bivši splitski gradonačelnik Ivan Kuret.
Odličan dan na moru završen je ugodnim druženjem na kopnu koje je organizirao PBZ Leasing. Natjecanje se nastavlja sutra navigacijskim jedrenjem u šibenskom arhipelagu, a odlučujući dan jedrenja je subota kada će se znati pobjednici koji će podijeliti nagradni fond od 200.000 kuna.

Uskršnja regata je medijski najpoznatija i takmičarski najjača međunarodna višednevna regata u Hrvatskoj. Lijepi jubilej prepoznali su i natjecatelji koji su se rado vratili u šibenski akvatorij, a također, Uskršnja regata zadnja je prava provjera jedriličara prije ORC Svjetskog prvenstva koje će se održati u lipnju u Cresu, pa veliki broj odlično pripremljenih posada nije iznenađujući. Regatu koja traje tri dana otvorio je direktor PBZ Leasinga Petar Paštrović, a kao glavni kandidati za pobjednike ističu se Krešimir Đakulović, Karlo Kuret, Richard Vojta i Peter Mosny. Povodom svog jubileja XV.
Uskršnja regata donosi i neke novosti jer su organizatori, kao poklon natjecateljima, ukinuli startninu, osigurali besplatan privez za jedrilice u gradskoj luci i organizirali dnevnu okrjepu nakon jedrenja na vodičkoj rivi, na kojoj nikada nije manjkalo ni dobre zabave s 'okusom soli'. Sportski organizator Uskršnje regate je Jedriličarski klub „ANA“ iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza, a krovni organizator je PBZ Leasing. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.