Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Dina Levačić - brončana na 32 km dugoj utrci Fina Grand Prix-a
(Rejting 5.00 od 5)
Plivanje
Autor: M.L.   
Srijeda, 29 Srpanj 2015 12:00

Dina Levačić, splitska daljinska plivačica,  ostvarila je izniman uspjeh na utrci Fina Grand Prix-a u Kanadi. Na stazi dugoj 32 km na jezeru St. Jean u Robervallu osvojila je brončanu medalju.

Zadanu stazu, pri temperaturi vode od 16-18 stupnjeva, prošla je za 8:05:24. Prvo mjesto je osvojila Pilar Geijo iz Argentine, a drugo Ester Nunez iz Španjolske, međutim moramo naglasiti da Dina ima svega 19 godina što znači da je na početku svoje uspješne plivačke karijere. 

Nakon prošle, izuzetno uspješne sezone, kada je osvojila 4. mjesto u ukupnom poretku Fina Grand Prixa, u ovu sezonu je ušla na dosta drugačiji način.

Za to je bilo više razloga. U prvom redu, preselila se u Zagreb gdje se upisala na fakultet koji je donio više obaveza nego lani pa su treninzi malo patili. Uz to, promijenio se kalendar Fina Grand Prixa. Od dvije najdulje utrke u kalendaru od 57 i 88km koje se plivaju u Argentini, prva je ukinuta, a druga je skraćena na 20km, dok od dvije Kanadske utrke, ukinuta je ona koja se pliva na 34km u Memphremagogu. 

Uz argentinsku, ostala je utrka u Meksiku (15km), Kanadi (32km), Makedoniji (30km) i Italiji (36km).

Od 5 utrka koje su ostale u kalendaru, Dina je odlučila nastupiti na 3 posljednje spomenute. U prvom redu, Argentina i Meksiko su previše zahtjevne financijski.

 

Nakon što je početkom ljeta nastupila na nekoliko kraćih maratona u Hrvatskoj na kojima se pokazalo kako joj fali jačih treninga, početkom srpnja je došla u Split.

Tu su pod paskom trenera Slavena Šitića uz bolove i jaukanja, krenuli ozbiljniji treninzi. Dio je odradila  u Cetini, gdje se u hladnijoj vodi pripremila za kanadskih 16 stupnjeva. 

U Kanadu je krenula puna optimizma kojeg mi oko nje nismo dijelili iako smo znali da teški uvjeti njoj manje smetaju nego drugima, puno bolje podnosi hladnoću i valove – kazao nam je njen otac, splitski maratonac Mladen Levačić. 

Na samoj utrci je baš tako i bilo, temperatura vode od 16 do 18 stupnjeva i ogromni valovi. Uz to, temperatura zraka je bila 15 što nije ugodno pri zamahu. 

U utrku je startalo 23 plivačica i plivača, a samo njih 12 je završilo utrku.

Pliva se preko jezera u jednom pravcu, od mjesta Peribonka do Robervalla. Što su se više približavali sredini jezera tako su se valovi povećavali i krenula su odustajanja i to više muškaraca nego žena!

Prvi je u cilj ušao kanađanin Desharnais nakon 7 sati i 20 minuta, a nakon njega i ostali. On je nakon ulaska u cilj i penjanja uz stepenice uredno pozdravio publiku i to sa smiješkom. Običaj je da ih se zagrne u ogrtač i sjedne, on se tu nije dugo zadržao. Ostali koji su došli nakon njega su izgledali jako loše, posebno je dojmljiv bio Evgenij Pop Acev iz Makedonije koji je stigao u cilj za 8 sati. Bio je sav modar i na rubu suza.

 

Dina je došla 3. od žena za 8:05:24, što je njen najveći uspjeh u životu i prva međunarodna medalja. To se i vidjelo pri ulasku u cilj...ogromni smiješak, na onoj stolici se zadržala niti 10 sekundi. 

Nakon naporne utrke i kraćeg oporavka, Dina nastavlja s pripremama za 30 kilometara dugu utrku u Ohridu, a već u subotu je 10km Omiša i iza toga Ist. 

Vrijedni bodovi su osvojeni, Dina je puna je samopouzdanja, a više o pripremama i utrci i kako je to plivati 30 km moći ćete pročitati na stranicama Adventure sport portala.

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.