Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Hewlett-Packard:: Jedan prevrući plivački maraton...
(Rejting 0 od 5)
Plivanje
Autor: Alen Pišpek   
Ponedjeljak, 14 Srpanj 2008 15:56
Dan prevruć (nekih 37°C u hladu), voda "ugodnih" 26-27°C te 72 plivača/ica iz RH, Slovenije i Njemačke obilježili su 8. izdanje zagrebačkog plivačkog maratona.
8. međunarodni plivački maraton "Hewlett-Packard Zagreb open 2008.", Zagreb, 12. 07. 2008., RŠC Jarun - Regatna staza, 5000m ...
 
Uvjeti za plivanje su uistinu bili gotovo nemogući čemu u prilog govori činjenica da je u šatorskom naselju (podignutom za okrijepu natjecatelja) nestalo sve vode i svih sokova koje su nam sponzori osigurali (pričamo o nekih 400 litara svega toga ...). No, dobro. Od jutarnjeg upisa i podizanja brojeva (naravno, stiže se u zadnji čas), pozdravnog govora ispred kluba i generalnog sponzora, brifinga i postrojavanja na startnu liniju - atmosfera je bila total opuštena sve do zadnjih 5 minuta prije starta kada je počelo lagano hvatanje pozicija za start, nenamjerno naguravanje pa prvo, drugo, treće prigovaranje plivaču do sebe ...

Zadnjih 30ak sekundi prije starta voda se počela lagano mreškati, 20 sekundi prije starta voda je već uzburkana od pripreme plivača, zadnjih 10 sekundi počinje odbrojavanje svake sekunde -10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 i BUM! Krenulo je. Slika za nevjerovati. Jarun se zapjenio kao da je zakipila voda u loncu. Super. Naravno, Slovenci su odmah potegnuli (Rok Kerin, Anže Dacar i Nika Kozamernik) dok su se ostali razvukli u dugačku liniju iza njih.

Inače, konkurencija je bila samo između slovenskih plivača, s obzirom da se sa zgb maratonom preklopilo državno prvenstvo u 50m bazenu za juniore i seniore (Dubrovnik) na kojemu su nastupili i hrvatski puleni daljinskog plivanja Karla Šitić (vlasnica zgb rekorda) i Anja Trišić, dok su Zvonimir i Tomislav Soldo plivali na europskom prvenstvu u daljiskom plivanju za juniore (negdje) ... Šteta.

Poredak na početku je bio i konačni poredak (muški 1. Kerin, 2. Dacar, 3. Azarkevič - svi Slovenija; cure 1. Kozamernik, Purkart (obje Slovenija) i 3. Milojević iz PK Natator, Zagreb).

Nakon natjecanja plivače su dočekali grah s kobasama, sokići/voda i naravno, neizostavni tamburaši. U 13.00 sati je dan znak za službeni završetak natjecanja i objavljeni su neslužbeni rezultati te je u 13.15 krenulo proglašenje uz svečane fanfare i sve ostalo što proglašenje nosi.

Proglašeni su Prvaci grada Zagreba za 2008. (muški 1. Staničić Siniša - PK Novi Zagreb, 2. Režek Robert - PK Medveščak, 3. Potkonjak Ivan - PK Dubrava, žene 1. Milojević Sanja - PK Natator, Šikić Suzana - PK Novi Zagreb, 3. Cimerman Bernarda - Zagreb), pobjednici u starosnim kategorijama i pobjednici apsolutno. Nakon proglašenja nastavilo se druženje (opet u pozadini tamburaši), lagano pospremanje stvari, pozdravljanje i vidimo se iduće godine.

Sve u svemu, još jedan uspješan plivački dan je za nama.

Rezultati i fotografije na:: www.swimzg.hr 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.