Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ivan Šitić četvrti u Europi !
(Rejting 0 od 5)
Plivanje
Autor: Janez Maroević, dipl. oecc.   
Subota, 27 Srpanj 2013 16:48

15-ogodišnji Splićanin Ivan Šitić ostvario je danas najveći uspjeh u povijesti hrvarskog daljinskg plivanja na Juniorskim prvenstvima Europe osvojivši fantastično četvrto mjesto (0:59:58) u utrci na 5 km održanoj u turskom Kocaeliu na Mramornom moru, u kategoriji plivača rođenih 1997.–1998. 

I drugi naš predstavnik Duje Milan (1:00:07) je također imao zapažen nastup i na kraju osvojio 10. mjesto. Oba naša plivača, a posebno Ivan su bila bolja od mnogih reprezentativaca svjetskih velesila poput Italije, Njemačke i Rusije.

U konkurenciji 26 plivača pobijedio je Guillem Puloj iz Španjolske (0:59:49) ispred grka Dimitrosa Negrisa (0:59:50) i rusa Kirilla Belyaeva (0:59:51). Ivan je ulazno godište u ovoj kategoriji i gledajući plivače rođene 1998. danas bi zauzeo drugo mjesto.

Nakon jučerašnjeg šestog mjesta Roka Čopca i današnjeg uspjeha, pokazao se potpuno opravdanim optimizam vodstva Hrvatskog saveza daljinskog plivanja uoći ovog natjecanja.

Višegodišnji rad svih uključenih u hrvatsko daljinsko plivanje, a posebno stručnost trenera reprezentacije Slavena Šitića počinje dolaziti na naplatu u vidu kvalitetnih rezultata na međunarodnoj sceni i uvjeren sam da je pred našim Savezom svijetla budućnost – izjavio je predsjednik i izbornik Vicko Šoljan 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.