Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Olimpijski pobjednik na Faros maratonu !!!
(Rejting 0 od 5)
Plivanje
Autor: Janez Maroević, dipl. oecc.   
Petak, 09 Kolovoz 2013 21:28

Nakon mnogobrojnih svjetskih prvaka koji su proteklih godina odmjeravali snage u Starogradskom zaljevu, Faros je napravio još jedan veliki iskorak i pokazao zašto danas uživa primat najprestižnijeg svjetskog maratona i prvog koji je primljen u Kuću slavnih u Fort Lauderdaleu na Floridi. 

Poslije višemjesečnih pregovora, nastup na ovogodišnjem 38. Maratonu koji se 31. kolovoza održava u Starome Gradu na Hvaru potvrdio je aktualni olimpijski pobjednik iz Londona i nedavno svjetski prvak iz Barcelone, tunižanin Oussama Mellouli. Ous, kako ga mnogi u svijetu plivanja od milja zovu je također i olimpijski pobjednik iz Pekinga na 1500 m te višestruki svjetki prvak na 400, 800 i 1500 m što mu daje dodatnu težinu.

“Nastup olimpijskog pobjednika je jedino što je Farosu još nedostajalo i zato smo presretni što ćemo ove godine ugostiti takvu planetarnu zvijezdu poput Ousa. Njegov dolazak, u koji je utkan naš veliki trud je najbolja potvrda da se nakon prijema u Kuću slavnih nismo uspavali na lovorikama nego smo to shvatili kao obavezu da Faros učinimo još jačim i po kvaliteti sudionika i organizacijski u što će se svi ove godine moći uvjeriti.” – izjavio je utemeljitelj Farosa i predsjednik Saveza Vicko Šoljan.

Unatoč velikom interesu iz cijelog svijeta Organizacijski odbor neće povećavati limit broja sudionika, a nastupit će ukupno 35 plivača iz 23 zemlje sa četiri kontinenta što je rekordan broj država u dosadašnjoj gotovo četiri desetljeća neprekinutoj povijesti. Osim Melloulia nastupit će i još nekoliko bivših svjetskih prvaka poput Dyatchina (Rus) i Cleria (Ita), pa četverostruki pobjednik i aktualni rekorder Studzinski (Njem), prvaci Austrije Schweinzer, Škotske Deans, Švicarske Hohl, Slovenije Mihovec, Španjolske Larosa, jake domaće snage predvođene Čopcom, Šitićem i Milanom, prvakinje SAD-a Jennings i Kelly, Rusije Sokolova i Petrenko, Njemačke Ehmcke, Češke Sterbova, Nizozemske Sohl, domaće uzdanice Levačić i Perčić, itd, itd. To je tim značajnije kada se zna da se istog vikenda u Napulju održava finale Grand Prixa gdje su mnogi plivači primorani ići zbog bodova i koje je iz lipnja prebačeno na 01. rujna. Ali na kvalitetu Farosa to očito neće nimalo utjecati, jer Starograđani uvijek s punim pravom znaju reći: Jedan je unikat, a sve ostalo su samo kopije. Kuća slavnih to najbolje potvrđuje! 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.