Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Roko Čopac i Petra Mijić rekordno
(Rejting 0 od 5)
Plivanje
Autor: Janez Maroević, dipl. oecc.   
Ponedjeljak, 03 Lipanj 2013 21:17

Splićani Roko Čopac i Karla Šitić pobjednici su 12. Državnog prvenstva u daljinskom plivanju na 5.000 m u 50 m bazenu održanog na bazenu Kantrida u Rijeci.

Apsolutno i u muškoj konkurenciji pobijedio je 17-ogodišnji Roko Čopac iz KDP Split sa novim apsolutnim i juniorskim Hrvatskim rekordom od 56 minuta i 9 sekundi, potvrdiviši tako svoj visoki potencijal koji je prepoznao i Hrvatski olimpijski odbor uvrstivši ga u svoj razvojni program. Drugo i treće mjesto osvojili su braća Milan, Marin (0:57:25.87) i Duje (0:58:53.55), također članovi Splita.

Kod plivačica prema očekivanju Karla Šitić (Split) nije imala ozbiljnije konkurencije i s vremenom 1:00:53.03 uvjerljivo je pobijedila isped mlade i perspektivne Laure Bijelić iz Starogradskog Farosa (1:06:52.00) i Primorjašice Nike Perčić (1:07:21.92). 

Državni prvaci po kategorijama postali su: kadeti Alen Mosić (POŠK) i Laura Bijelić (Faros), mlađi juniori Duje Milan (Split) i Kate Gudelj (POŠK), juniori Roko Čopac (Split) i Nika Perčić (Primorje), seniori Marin Milan i Karla Šitić (oba Split), veterani Siniša Staničić i Suzana Šikić (oba Novi Zagreb).

 

Na Državnom prvenstvu za mlađe kadete u disciplini 3.000 m (2001. godište i mlađi) apsolutnu pobjedu  ostvarila je 12-ogodišnja Petra Mijić iz KDP Split i s vremenom 39 minuta, 3 sekunde i 59 stotinki popravila svoj prošlogodišnji državni rekord za 2,31 minutu, pokazavši da za budućnost hrvatskog daljinskog plivanja ne treba strahovati. Kod plivača najbrži je bio Romano Pogorelić iz POŠK-a s vremenom 0:49:49.29. 

Natjecanje je proteklo u odličnoj organizaciji Kluba daljinskog plivanja Primorje iz Rijeke, a prema očekivanju dominirali su članovi KDP Split. Izvan konkurenciji nastupilo je i nekoliko plivača iz Italije.            

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.