Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
U Splitu održan Croatia OpenWater
(Rejting 5.00 od 5)
Plivanje
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 22 Kolovoz 2013 21:44

Croatia OpenWater plivački maraton izuzetno uspješno je održan 17.08.2013. u Splitu u organizaciji KDP Splita. 

Pobjednici ovoga plivačkog maratona s tradicijom dugom 49 godina su svi sudionici koji su sudjelovali na njemu.

Ukupno je u tri održane utrke sudjelovalo simboličnih 100 plivačica i plivača sa tri kontinenta iz 19 zemalja: Australija, USA, Rusija, Angola, Velika Britanija, Njemačka, Italija, Francuska, Poljska, Češka, Francuska, Slovačka, Mađarska,Austrija, Albanija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska.
Na prvoj i najvažnijoj utrci dana  za djecu na 500m nastupilo je 12 djece.Svi su dobili medalje za sudjelovanje i uspjeh.
Na drugoj utrci na 2km nastupilo je 57 natjecatelja a među njima djeca, amateri i natjecatelji iz policije za IPA prvenstvo policajaca.
Na kraju u najtežoj utrci na 10km koja je olimpijska disciplina nastupilo je 31 plivač i plivačica.
 
 
 
Natjecanje je održano na starom otvorenom bazenu "Mornar" i u moru ispred njega što je bio pun pogodak jer su svi sudionici natjecanja oduševljeni ljepotom okoliša plivačke staze kao i odličnom označenosti staze. Kao što su napisali u najpoznatijim svjetskim novinama koje prate daljinsko plivanje" Kod prvog udaha vidite prekrasna brda Kozjaka a kod udaha na drugoj strani gledate opuštajuću zelenu šumu Marjana."
 
 
 
Pobjednici u glavnoj utrci dana su : Matteo Furlan (ITA)- pobjednik ovogodišnje Univerzijade a kod žena je pobjednica Karla Šitić (CRO) trećeplasirana sa Univerzijade, danas odmah do pobjednika su bili Roko Čopac (CRO)- šesti junior Europe i Lexie Kelly (USA)- plivačica iz svjetskog TOP 10 a treća mjesta su zauzeli Ivan Šitić (CRO)- četvrti junior Europe i Dina Levačić- iz svjetskih TOP 30. Poslije uspješno isplivanih utrka druženje je nastavljeno uz ručak do kasnog popodneva. 

Idućih godina organizator planira natjecanje podignuti na sam svjetski vrh kao Svjetski kup ili Europsko prvenstvo za juniore u sklopu kojih će svakako biti održane utrke i za sve ostale koji su i danas nastupili. 

Rezultate pogledajte OVDJE  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.