Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Rafting Liga prvaka konačno u Hrvatskoj!
(Rejting 0 od 5)
Rafting
Autor: Davor Kos   
Petak, 13 Travanj 2007 01:00
Kakav bi to naslov bio da se radi o nogometu, tisuće ljudi bile bi u transu, svi mediji bi javno odbrojavali dane do prve tekme pa bi možda i u Saboru potrošili nešto vremena na tu temu, ali budući da je riječ o rafting natjecanju samo malu skupinu entuzijasta prolaze trnici na tu pomisao. Svi oni sa velikim nestrpljenjem iščekuju 21. i 22. travanj, kad će na rijekama Korani i Dobri rafting timovi iz cijele Europe odmjeriti svoje snage i sposobnosti.
Kad bih vam pisao o ljepoti putovanja niz rijeku koristeći raft ili neki drugi čamac za prijevozno sredstvo, bojim se da bih umjesto članka napisao novelu, možda čak i roman. Mogu vam samo reći da se prilikom mog prvog spuštanja sada skoro već bivšom ljepoticom, rijekom Dobrom (uskoro će biti pretvorena u akumulacijono jezero namijenjeno proizvodnji neznatne količine električne energije), rodila ljubav koja traje više od desetljeća.

Uživo pokazati ljepote naših rijeka
Jednostavno, rafting je postao stil mog života i životno zvanje, srećom sam upoznao dosta istomišljenika koji su u početku bili skiperi odnosno vodiči na divljoj vodi, a danas sve svoje slobodno vrijeme provodimo trenirajući u rafting timu Vidra. Vidra je i u prošlosti bila prisutna na natjecateljskoj sceni i ostvarila zapažene rezultate, ali prve pehare  počela je skupljati u sadašnjem sastavu.

U Europi postoji više od sedamdesetak timova od kojih su najjači oni iz Češke, Njemačke, Slovačke, Slovenije i Italije. Prošle godine u Europskom kupu bilo je prijavljeno 74 momčadi, a Vidra je sezonu završila na visokom 8. mjestu u ukupnom poretku.

Poneseni osjećajima i rezultatima željeli smo organizirati jednu tekmu u Hrvatskoj kako bi ostalim ekipama prezentirali, a ne samo prepričavali ljepote naših rijeka.


Dobra, još samo kratko najbolja rijeka za rafting u Hrvatskoj 

Krajem prošle godine IRF (International Rafting Federation) nam je dao zeleno svjetlo za organizaciju utrke.

Natjecanja na Korani i Dobri
Rafting utrku čini više disciplina, natjecanje počinje Time trial-om (Sprint) kojim ekipe izbore startnu poziciju, potom slijedi  H2H (Head to Head ) natjecanje  u kup sustavu koje daje konačnog pobjednika. Potom imamo dvije utrke slalom discipline, s time da se boduje bolja vožnja. Sve to se odvija u jednom danu, kod nas će to biti na rijeci Korani u kanjonu podno Rastoka (Slunj). Sljedećeg dana održat će se najdulja i najteža disciplina zvana Down River Race (Spust) na rijeci Dobri. To će ujedno biti posljednji pozdrav toj prekrasnoj rijeci (najboljoj za rafting u Hrvatskoj) koja nam je pružila toliko nezaboravnih trenutaka i omogućila razvoj  tog uzbudljivog sporta. Hvala joj još jednom!!!

Osim što se boduje u Euro kupu, bit će to i tekma Regionalne rafting lige. Nadamo se i prijavi drugih hrvatskih timova pa bi nakon dugo godina imali otvoreno prvenstvo Hrvatske!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.