Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Splitski KKRK Delta sport izborio nastup na Europskom rafting prvenstvu
(Rejting 0 od 5)
Rafting
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 05 Travanj 2016 19:59

Prošlog vikenda u Slunju održano je natjecanje Euro kupa u raftingu i to u obje kategorije, R4 i R6. To je ujedno bila i zadnja trka Hrvatskog kupa za sezonu 2015./16. Pravo na odlazak na Europsko prvenstvo u raftingu, koje će se održati 16.-22.05.2016 u Sloveniji u Ljubljani, izborio je KKRK Delta sport.

Nešto više o tome pitali smo najiskusnijeg člana Lina Jakšića - "Priča o našem klubu započela je još prije jedanaest godina kada je idejni začetnik i osnivač KKRK (Kajak, kanu, rafting klub) "Delta Sport" Denis Zeljko sa skupinom mladih entuzijasta krenuo u ovaj projekt.
Na samome početku prostorije kluba su se nalazile na popularnom splitskom kupalištu Bačvice, a prvi treninzi su se održavali na moru, odakle su kasnije preseljene uz obalu rijeke Žrnovnice, nedaleko od Splita. Važno je napomenuti kako je Delta Sport iznimno uspješan klub, jer smo višestruki prvaci Hrvatske u raftingu R6 (6 članova posade) u svim disciplinama: sprint, H2H (head to head), spust i slalom."

 

U raftingu postoje dvije kategorije R4 i R6 (posada sa 4 člana ili 6 članova). Naime rafting je sport koji se sastoji od 4 discipline (sprint, H2H [Head To Head], Slalom i Spust), a konačan rezultat se dobije zbrajanjem bodova iz svake pojedinačne discipline.

Rafting je u Hrvatskoj novi sport, u 4 utrke hrvatskog kupa nastupi 10ak ekipa. Prvoplasirana ekipa predstavlja Hrvatsku (tj. tvori Hrvatsku rafting reprezentaciju) na svjetskim prvenstvima, dok prve dvije predstavljaju na europskim prvenstvima.

Najznačajniji dosadašnji rezultat KKRK Delta je 4. mjesto u sprintu 2014. godine na europskom rafting prvenstvu u Slovačkoj u Bratislavi. U kategoriji R6 ekipa Delta Sport je izborila ukupnu pobjedu pobjedivši u disciplinama slalom, sprint i spust, dok su u H2H-u zauzeli drugo mjesto u konkurenciji hrvatskih timova.

 

Rafting je logistički zahtjevan sport, pa nam je Tonći Amižić objasnio kako se pripremaju - "Većina članova našeg rafting tima su redoviti studenti, a zbog obveza na fakultetu treninge održavamo ujutro u 6 sati na rijeci Žrnovnici, a vikendom na Cetini. Sve radimo iz ljubavi prema sportu i prirodi. Osim ovih sportskih aktivnosti česti smo gosti na eko akcijama čišćenja rijeka. U 2014. nastupili smo na Europskom prvenstvu u Slovačkoj gdje smo osvojili 4. mjesto u sprintu i 8. mjesto u H2H-u od ukupno 23 ekipe."

U kategoriji R4 ekipa Delta Sport 1 (i prije ove trke je bilo jasno da će biti prva ekipa koja će predstavljati Hrvatsku na ERC u Ljubljani) odnijela je pobjedu u svim disciplinama, dok je ekipa Delta Sport 2 zauzela drugo mjesto u svim disciplinama u hrvatskoj konkurenciji i na taj način došla do druge pozicije na tablici Hrvatskog rafting kupa te ostvarila pravo nastupa na Europskom rafting prvenstvu.

 

Ovaj rezultat je još jedan dokaz kako je klub jedan od najjačih u Hrvatskoj te u Europi.

Članovi posade u Slunju: R6 

Antonio Geleta - prvi desni
Domagoj Matić - prvi lijevi
Josip knezović - srednji desni
Luka Jelavić Šako - srednji lijevi
Ante Matić - zadnji desni 
Tonći Amižić - zadnji lijevi 

Lino Jakšić – zamjena

Članovi posade u Slunju: R4 Delta Sport 1 

Stipe Ratković - prvi desni
Matej Škaro - prvi lijevi
Ante Matić - zadnji desni 
Tonći Amižić - zadnji lijevi 

Članovi posade u Slunju: R4 Delta Sport 2 

Josip Knezović - prvi desni
Domagoj Matić - prvi lijevi
Antonio Geleta - zadnji desni 
Lino Jakšić - zadnji lijevi 

Luka Jelavić Šako – zamjena

 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.