Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Nedostatak vjetra onemogućio nastup surferima
(Rejting 0 od 5)
Surfing
Autor: Tanja Kraljić   
Četvrtak, 04 Rujan 2014 20:00

Jučer, u srijedu,počelo je Europsko prvenstvo u jedrenju na dasci u klasi Formula Windsurfing. Prvi natjecateljski dan protekao je u isčekivanju pravog vjetra za 60 prijavljenih natjecatelja iz 19 zemalja. 

Uz europljane, na natjecanju sudjeluju predstavnik Australije i Argentine. Nakon slabog zapadnjaka tijekom prvog natjecateljskog dana, oko 17 sati vjetar je promijenio smjer, ali nije ojačao, pa se  nije moglo ploviti.

"Regatni odbor postavio je oznake u more, ali ipak nije bilo dovoljno vjetra. Nadamo se da će situacija s vjetrom sutra biti bolja", rekao je predsjednik organizacijskog odbora Mario Roso.

 

Regatno polje u Vignju smješteno je vrlo blizu obale i okupilo je dosta znatiželjnika koji su tijekom poslijepodneva očekivali početak utrke, ali vrijeme kako prvog, tako ni drugog dana nije išlo u prilog natjecateljima, te je i današnji start, zakazan za 11 sati otkazan.

Zbog velike nestabilnosti atmosfere i neverina u okolici Vignja, regatni odbor nije mogao postaviti regatno polje pa natjecatelji nisu imali prigodu izaći na more.

Sutrašnja vremenska prognoza predviđa povoljnije vremenske uvjete za natjecatelje. Start je zakazan za 11 sati.

Podsjetimo, uz Europsko prvenstvo, natjecanje je ujedno i Otvoreno prvenstvo Hrvatske, a boduje se za ISAF svjetsku listu.


 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.