Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Stand Up Paddle event SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2010
(Rejting 5.00 od 5)
Surfing
Autor: Ernest Kiseljak   
Ponedjeljak, 20 Rujan 2010 17:32


Nakon petka i subote u kojima je Velebitom kraljevala orkanska škura bura (u petak smo surfali s četvorkama, u subotu uveće s peticama i šesticama) u nedjelju nas je dočekala na prvi pogled umjerena burica i prekrasan sunčan dan koji je završio krunjenjem prave kraljice i pravog kralja Zrmanje.

Ekipa iz TT-a (Terra Tedania d.o.o) i Riva Rafting Centra odradila je izvrstan organizacijski posao, opremili su sve natjecatelje s T-shirt majicama utrke, osigurali odličan nagradni fond i naravno pobrinuli se za puno naoko nevidljivih detalja. Mi iz Surf Shopa, samo smo donijeli 15 odličnih Starboard Whooper dasaka (fala marku iz Surfmania centra na posudbi 5 komada) i navukli nekoliko natjecatelja, na žalost na kraju nisu mogli sudjelovati svi koji su htjeli jer je broj sudionika bio ograničen na 15. Prije samog starta dali smo kratke upute natjecateljima; nema sudaranja i namjernog obaranja protivnika, dodirivanja pratećeg čamca ili broda znači automatsku diskvalifikaciju, s obzirom da nas na nekim dionicma možda očekuju opaki uvjeti jakog vjetra, dozvoljeni su svi načini veslanja koje možete smisliti na SUP dasci sa SUP veslom.


 Utrka je startala nevjerojatno jakim tempom, poveo je Vedran Šubić - Šubi u nemilosrdnom nadmetanju s Branimirom Kvartućem, ali nakon kilometar utrke na čelo utrke nadmočno je izbio Hrvoje Starječki - Mrva, ja sam održavao treću/četvrtu poziciju i ispitivao Šubija, da li taj Mrva ima fakat toliku kondiciju ili se neproračunato troši. Na 2,5 kilometra od starta, prvi "filter" sa 15-tak čvorova vjetra u prsa napravio je reda, Mrva se potrošio, na čelo je izbio Branimir, iza njega bio je Marko štefančić, a ja sam na trećoj poziciji ostavio Šubu iza sebe. Taj je prvi zavoj s vjetrom u prsa bio umjereno težak, ali je svojom dužinom na skoro 500 metara konstantnih refula u prsa i stalnim promjenama koje smo, zbog toga imali na tempu zaveslaja lomio snagu onih čija kondicija nije bila na visini zadatka i njihova je brzina padala. Branimir se pokazao nadmočno pripremljen i od trećeg sam kilometra vodio, kako sam na kraju shvatio, već tada izgubljenu bitku za prvo mjesto. A to je bio tek prvi od 6 takvih zavoja koji su kasnije, dužinom dionice s vjetrom u prsa bili kraći ali zbog visina litica u kanjonu na slijedećim "filterima" vjetar je bio nemilosrdan s refulima i do 25 čvorova, koji su prijetili da nas odnesu na stijene kanjona.Utrka je bila ona prava, iscrpljujuća i bespoštedna s ubitačnim finišem na zadnjem kilometru, nakon kojeg sam pobjeđen, stisnuo ruku Branimiru i odao priznanje pravom Hrvatskom kralju Stand Up Paddlinga koji je pokorio 14 kilometara Zrmanje u ovakvim nemilosrdnim uvjetima za odličnih 1h i 33 min. Meni je trebalo 1:30 minuta više, treći je došao Marko s 5 minuta zaostatka... Prva među ženama stigla je Sandra Štefačić, 9. u ukupnom poredku... Najvažnije je ipak napomenuti da je svih 15 natjecatelja završilo utrku.Prvi je stigao na cilj za 1h i 33min dok je posljednje vrijeme bilo malo preko 2h, što je fantastično s obzirom da je dio natjecatalja prvi puta na SUP dasku stao dan prije, kada smo vozili kratku slalom utrku u Obrovcu.

 

 

Redoslijed i krunidba kraljice i kralja Zrmanje …

 Muškarci:
1. Branimir Kvartuć2. Ernest Kiseljak3.Marko Štefančić   
                 Žene:  
              1. Sandra Štefančić2. Kristina Dominić3. Diana ŽutićPobjednici su dobili bogate nagrade sponzora i organizatora (satove Nautica – Watch centar, sudjelovanje tima u 6. revijalnoj rafting regati Zrmanja 2011. – Riva rafting centar, weekend jedrenje za 8 osoba – Keter Organica HR, adrenalin weekend na Zrmanji za 4 osobe – Proplus d.o.o. Maribor + Trcol d.o.o. Hr, jedan tjedni najam i jedan vikend najamsnow bord kompleta te vikend snow bord školicu – Surf Shop)
Budućnost Stand Up Paddling natjecanja u HrvatskojSport koji je tek ove godine stupio na hrvatsku scenu već ima svoje zaljubljenike u Dubrovniku, na Braću, u Zadru, Zagrebu i... koji su organizirali SUPer evente. Pridruživanjem" SUPer Surfers Challenge Zrmanja" dogovoren je "SUPer Surfers Challenge" kup; projekt koji će objediniti natjecanja u ovoj disciplini. Na taj način spojeni su more, jezero i rijeka na različitim krajevima LIJEPE NAŠE upravo stand up paddeling-om, a Zrmanja je postala fizički najzahtjevnija i najduža dionica u ovoj pustolovini.
Za sada su tu tri utrke za 2011:
SUPer Surfers Challenge Zagreb 2011 - početak svibnjaSUPer Surfers Challenge Zrmanja 2011- krajem svibnjaSUPer Surfers Challenge Dubrovnik 2011 - početkom srpnja
Nabrusite perajice i uglancajte vesla jer SUPer Surfers Challenge stiže i kod VasSada fakat možemo odgovorno tvrditi da: ...imamo sve daske koje Vam fale!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.