Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Vanka Regule jače od nevere
(Rejting 0 od 5)
Surfing
Autor: Zdravko Šaračević   
Utorak, 22 Srpanj 2014 16:51

Jak vjetar, kiša i tuča koji su pogodili Brač tokom ponedjeljka i utorka nisu spriječili sudionike 16. izdanja Vanka Regule festivala da iskoriste kišu za novu otočku ekskluzivu: stand up paddling, tj. veslanje na surf daskama usred parka!

Iako otok okružen vodom i ne zvuči kao posebna ekskluziva, samo rijetki sposobni su ogromne količine kiše iskoristiti za zabavu. Istina, Sutivan na Braču vidio je pod imenom Vanka Regule i bizarnijih utrka/regata: od mountain bike utrka po sikama, preko trkačke kros utrke kroz pustinju Blaca do free climbing penjanja na crkvene zvonike.

 

Čak i u takvom kontekstu, SUP veslanje po mjesnom parku odigralo se prvi put. Šačica najhrabrijih (i najmaštovitijih) sportaša koji su u Sutivanu još od otvorenja Vanka Regule festivala, izašla je na vodu i napravila mini SUP regatu veslajući između ukrasnog mediteranskog bilja i dječjih ljuljački u parku. Ne znamo što su mislili turisti koji su se ondje zatekli, ali sigurno će ako ostanu u Sutivanu do nedjelje 27. srpnja moći vidjeti brojne lude i manje lude sportske poslastice. Od biciklističke uphill utrke, windsurfa, preko MTB duala i sportskog penjanja, sve do bračkih izmišljotina Run'n'Climba u Ložišćima i Porathlona u stivanskom portu. Dakako, uz glazbene goste i niz dokumentarnih filmova sportske tematike na filmskom dijelu Van Regula. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.