Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Hrvatski veslački osmerac četvrti u Švicarskoj
(Rejting 0 od 5)
Veslanje
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 08 Listopad 2013 21:06

U subotu 5. listopada u sklopu najekstremnije regate na svijetu veslanje je poprimilo potpuno novu dimenziju. 

Red Bull X-Row, kombinacija veslanja i trčanja s čamcem na ramenima, utrka je osmeraca koja zahtijeva više nego odličnu spremnost, a hrvatski veslači ponovno su dokazali zašto su u samom svjetskom vrhu.

Dva jezera, 19 kilometara veslanja i 7 kilometara trčanja od Zuga do Luzerna ne bi bili toliko strašni da trčanje ne uključuje i 100 kg težak i 17 metara dug čamac na ramenima natjecatelja uz strme švicarske uličice. Red Bull X-Row postao je završna točka veslačke sezone koju svi najbolji svjetski veslači žele uvrstiti u svoj životopis. Osim trojice zlatnih hrvatskih veslača, u natjecanju je sudjelovalo još nekolicina svjetskih prvaka i viceprvaka.

 

Na prvoj dionici koja uključuje 9 kilometara veslanja Hrvatska je ostvarila veliku prednost i utrku završila 16 sekundi prije domaćina Švicaraca, no na nimalo jednostavnim dionicama trčanja naša momčad izgubila je prednost i na cilj došla četvrta, iza Švicarske, Njemačke i Italije. Izvrstan rezultat za dečke koji prvi put sudjeluju jednoj ovakvoj utrci dodatna je motivacija za trening i pripreme za narednu sezonu u kojoj se nadaju da će se nakon odličnih rezultata na veslačkim natjecanjima vratiti u Švicarsku po zlato.

Osim članova zlatnog četverca Valenta Sinkovića, Davida Šaina i Damira Martina, koji su ove godine u Južnoj Koreji osvojili naslov svjetskih prvaka, u natjecanju su sudjelovali Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Vitomir Čavrlj, Marin Begović, Karlo Udovićić i Matej Čeh, a dečki su već iskusnim Švicarcima, Nijemcima i Austrijancima dali do znanja da bi im sljedeće godine mogli pomrsiti račune.

 

Težinu same utrke pogledajte u VIDEU 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.