Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ne'ko mora i veslat
(Rejting 3.50 od 5)
Veslanje
Autor: Petra Nenadić & Joško Jurković   
Subota, 02 Srpanj 2011 09:43

 

Biti sam sa najboljim prijateljem usred Jadrana sa ničim osim zvuka mora i pogleda na otoke ili pokojeg gnjurca. Daleko od laptopa, mobitela, telefona, šefova, vreve grada i jutarnjih budilica. Nije li to misao koja tako lako okupira maštu?
Ista takva misao pobudila je znatiželju u dvojici riječkih sportaša -  Nikoli Mrđenu i Siniši Kneževiću. Najbolji prijatelji zapitali su se kakav bi to zaista bio osjećaj da se na neko vrijeme maknu od silnih obaveza, rokova, dužnosti. Da puste užurbani ritam gradskog života daleko iza sebe i zapute što je dalje moguće istovremeno testirajući vlastite granice izdržljivosti. Obzirom da obojica od malih nogu gaje ljubav prema sportu, a posebice moru, odlučili su se za kajake.

Njihovo oduševljenje samom idejom da kajacima obiđu Jadran dijelila je i nekolicina njihovih prijatelja. Svatko od njih imao je nešto za pridonijeti ostvarenju tog sna.
 

 
Joško Jurković - marketinški stručnjak, Petra Nenadić – fotografkinja i Kristijan Dundović - grafički dizajner bili su sasvim dovoljno pojačanje da se ta znatiželjna ideja počne i realizirati. Vrlo skoro udružili su snage te osnivanjem "Udruge za promicanje zdravog načina života – Explore" pokrenuli ujedno i svoj prvi pravi projekt – ekspediciju “Ne'ko mora i veslat”.

Svi zajedno upustili su se u logističku, marketinšku, financijsku i administrativnu “borbu” kako bi ideju pretvorili u stvarnost.

Osim samog poriva da se uhvate vesla i upute prema Dubrovniku, željeli su u projekt uključiti i zajednicu u kojoj žive. 

Polazak ekspedicije predviđen je za 15. Srpnja iz Rijeke. Putem do konačnog odredišta, Dubrovnika, želja im je posjetiti neke od najzabačenijih dijelova jadranskih otoka, kako bi ih na svojevrstan način “vratili nazad na kartu” i podsjetili građanstvo na ljepote koje naše more nudi.

Tijekom dvadesetodnevne ekspedicije, dvojica mladih veslača pokušati će zabilježiti najimpresivnije i najzanimljivije trenutke putovanja te ih po povratku prezentirati javnosti ne bi li i u njima ponudili onu davno izgubljenu povezanost sa morem te ih podsjetili da postoji i način za provoditi dane daleko od laptopa, mobitela, telefona, šefova, vreve grada i jutarnjih budilica.
 
Više o ekspediciji možete čitati OVDJE

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.