Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Savski veslački triatlon za završetak sezone
(Rejting 0 od 5)
Veslanje
Autor: Tomislav Kiš   
Utorak, 28 Studeni 2006 12:09

Završetak veslačke sezone, početak zimskog treninga i uobičajena godišnja selidba veslača prema starim klupskim prostorima uz Savu pokazali su se najpogodnijim terminom održavanja godišnjeg veslačkog triatlona.

 

Osobito omiljen među sve masovnijom studentskom veslačkom populacijom te uvijek aktivnim (ne samo veslačkim) veteranima, ove je godine ponovno održan u VK Trešnjevka. Uz standardnih 6.000m na ergometru, uključene su i uobičajene lokalne vesačke dionice: 'oko drugog mosta' bicikl, te 'do prvog mosta' trčanje. Za razliku od niza proteklih godina ovaj su put izostali kiša, blato, hladnoća i sve ono po čemu je studeni valjda jednom davno i dobio ime, pa je natjecanje održano po lijepom sunčanom vremenu. Istina, ovaj put bez brojnih uspjelih umjetničkih fotografija pod temom biciklisti u blatu. Nastupilo 120 natjecatelja
Nastupilo je ukupno oko 120 natjecatelja, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Od pojedinaca, najuspješniji je bio Davorin Šindler iz VK Mladost; drugi je bio Tomislav Katalenić, a treći univerzalni veteran Nenad Lovrec. Trećim mjestom u ukupnom poretku Lovrec je ujedno pobijedio i u kategoriji veterana A, ispred prošlogodišnjeg pobjednika Radovana Radonića i Krešimira Jurlina.Kod veterana B prvi je bio Boris Paj, drugi Velimir Stiasni, a u C veteranima ovaj put bez konkurencije standardno dobar bio je neumorni Riki Grzunov (usput, sva su trojica već idućeg jutra uredno odradili 3. kolo Lagvić lige).

U ženskoj konkurenciji od pojedinki je nastupila Alena Šehić iz VK Trešnjevke i prošla stazu za dobrih 1:10:36.U ekipnom muškom poretku kod klubova prva su dva mjesta osvojile mlade ekipe Mladosti (Matić – Rom – Stilinović i Maček – Čavrlj – Sinković), ispred dvije ekipe VK Zagreba.

Među studentima pobjednik je ekipa Kineziološkog fakulteta (Katalenić – Kokot – Domjančić), Katalenić je nakon drugog mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, za dodatak izveslao i ergo-dionicu u ekipnoj, dovoljno za prvo mjesto.

U kategoriji tvrtki nastupili su redom dugogodišnji veterani, a pobjednik je Spectra Media u jakom sastavu Kerim Mujkić – Nenad Zubac – Srećko Opašić.Velik broj ženskih ekipa
Nastupio je i velik broj ženskih ekipa, čak jedanaest. Najbrže u ukupnom poretku bile su Ivana Beljo – Maja Radočaj – Majda Šuško (Hrvatski studiji 1), ispred klupske posade Mladosti (Darija Ječmenjak – Ana Prosinečki – Helena Pavković) na drugom mjestu, te veteranki Mladosti na trećem mjestu. Za veteranke su nastupile Marija Hađina i Višnja Škevin (ex-Yu reprezentativni dubl sa Univerzijade '87), pojačane svestranom i neumornom Jelenom Radonić na biciklu.

Kompletne rezultate OKI veslačkog triatlona pogledajte  ovdje .Nakon utrke, uz podjelu priznanja pobjednicima i majica svim sudionicima, održana je i bogata tombola pokrovitelja ovogodišnjeg izdanja – OKI Printing Solutions i tvrtke Microline d.o.o., distributera OKI printera za Hrvatsku. Da se zaista dobro pripremio, dokazao je tom prilikom Davorin Šindler, koji je nakon prvog mjesta u apsolutnoj kategoriji osvojio i jednu od prve dvije nagrade na tomboli – OKI laserski printer.

Zahvaljujemo AK Sljeme na pomoći oko startnih brojeva!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.