Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Na vodi mogu sve ono što na zemlji ne
(Rejting 0 od 5)
Wakeboarding
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 16 Lipanj 2008 12:52
Petnaestak domaćih i stranih wakeboardera sudjelovalo je u kampu za osobe sa invaliditetom, koji je okončan natjecanjem i svečanom dodjelom medalja i nagrada. Skokovima i akrobacijama preko prepreka natjecatelji su oduševili sve prisutne. Skijanje na vodi za osobe s invaliditetom u Europi je popularan i odlično prihvaćen sport, a ovotjedni je kamp na Ski liftu Krk po četvrti puta dao priliku Hrvatima da se počnu baviti tim sportom.
Wakeboard klub Krk i Ski lift Krk od 09. do 14. lipnja bili su domaćini međunarodnom kampu za skijanje na vodi za osobe sa invaliditetom, koji je okončan natjecanjem i svečanom dodjelom medalja i nagrada u petak, 13. lipnja. Petnaestak domaćih i stranih sudionika sudjelovalo je u kampu i natjecali su se u kategorijama Novice i Pro Men za odličja i nagrade glavnih pokrovitelja natjecanja, Ski lifta Krk i Oakley. Uz veliku podršku publike svi rideri pokušali su ostaviti što bolji dojam. Takmičari Pro Men kategorije posebno su oduševili sve prisutne svojim skokovima i akrobacijama preko prepreka - slidera i kickera.Kod početnika slavio je Zdravko Lakić, a drugo mjesto osvojio je Nikola Valenta, oboje iz Hrvatske. U Pro Men kategoriji pobjedu je ostvario Manu Guillon (Francuska) odličnim rotacijama na vodi i preko kickera (skakaonice), te osobitom kontrolom ravnoteže na slideru. Drugo mjesto osvojio je voditelj kampa Phillipe Turchet, a treće Frederic Francois. Ove se godine u pro kategoriji natjecala i Delphine Le Sausse, jedina pripadnica ženskog spola te osvojila odlično četvrto mjesto u jakoj muškoj konkurenciji.Skijanje na vodi za osobe s invaliditetom u Europi je popularan i odlično prihvaćen sport, a ovotjedni je kamp na Ski liftu Krk po četvrti puta dao priliku Hrvatima da se počnu baviti tim sportom. Svi će se učesnici i ubuduće moći rekreirati na Ski liftu Krk, gdje će također imati na raspolaganju i posebno prilagođenu opremu.Sljedeće takmičenje na sportskom kalendaru Ski lifta Krk je Ride 4 Peace (21. rujna 2008.) te zatim Cro Board - cable wakeboard prvenstvo Hrvatske i Slovenije koje će se održati 27-28. rujna 2008. godine.

Za više informacija o Ski liftu Krk, Wakeboard klubu Krk i wakeboardingu u Hrvatskoj posjetite www.wakeboarder.hr.
KONAČNI POREDAK::

Novice Men (početnici):
1.    Zdravko Lakić (Hrvatska)
2.    Nikola Valenta  (Hrvatska)


    
Pro Men:
1.    Manu Guillon (Francuska) 92,03
2.    Philippe Turchet (Francuska) 86,59
3.    Frederic Francois (Francuska) 72,71
4.    Delphine Le Sausse (Francuska) 64,54
5.    Olivier Guiheux (Francuska) 49,60
6.    Loris Haeffner (Francuska) 48,34
7.    Cedric Hedoin (Francuska) 22,71

www.boardforce.net


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.