Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Skijanje na vodi za osobe s invaliditetom - rezultati kampa
(Rejting 1.00 od 5)
Wakeboarding
Autor: Nelly Mance   
Petak, 19 Lipanj 2009 20:24
Wakeboard klub Krk i Ski lift Krk od 08. do 13. lipnja bili su domaćini međunarodnom kampu za skijanje na vodi za osobe sa invaliditetom, koji je okončan natjecanjem u disciplini cable wakeboard i svečanom dodjelom medalja i nagrada u subotu, 13. lipnja.
Desetak domaćih i stranih sudionika iz Francuske, Austrije i Hrvatske sudjelovalo je u kampu i natjecali su se u Open kategoriji za odličja i nagrade glavnih pokrovitelja natjecanja, Ski lifta Krk i Grada Krka. Uz veliku podršku publike svi rideri pokušali su ostaviti što bolji dojam. Oduševili su sve prisutne svojom upornošću, voljom za bavljenje ovim sportom te skokovima i akrobacijama preko prepreka - slidera i kickera.

Ove godine svi učesnici su se natjecali u jednoj kategoriji ( Open ) prema pravilima CWWC-a ( Cable Wakeboard World Council ). Sudački tim u sastavu: Jurica Morić ( glavni sudac ), Daniel Ratković i Lovro Klepac pomno je pratio svakog natjecatelja. Broj osvojenih bodova množio sa koeficijentom stupnja invalidnosti te je na taj način dobiven finalni poredak. Kao i prošle godine, među jakom muškom konkurencijom, natjecala se je i jedna pripadnica ženskog spola i to Alexandra Boetti iz Francuske. Na žalost svih prisutnih gledatelja Alexandra je odustala nakon kvalifikacija zbog manje ozljede.

Skijanje na vodi za osobe s invaliditetom u Europi je popularan i odlično prihvaćen sport, a kamp na Ski liftu Krk po peti je puta dao priliku Hrvatima da se počnu baviti tim sportom. Svi će se učesnici i ubuduće moći rekreirati na Ski liftu Krk, gdje će također imati na raspolaganju i posebno prilagođenu opremu.

Pos Name Surname Nationality Score
1 Philippe Turchet France 136.25
2 Dino Sokolovic Croatia 96.61
3 Martin Joppich Austria 80.28
4 Zdravko Lakic Croatia 47.81
5 Nikola Valenta Croatia 22.91
6 Mladen Jurada Croatia 22.31
7 Graciano Turcinovic Croatia 10.36
8 Alexandra Boetti France 5.98
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.