Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Wakeboard i wakeskate natjecanje Zadar
(Rejting 0 od 5)
Wakeboarding
Autor: Nelly Mance   
Nedjelja, 07 Kolovoz 2011 20:16

Zadar, Zadar, Zadar… 2.0….  to su bile riječi koje smo slušali od prošlog mjeseca… zašto… nešto se počelo pričati od uha do uha, kako ćemo imati ekstremno wakeboard i wakeskate natjecanje u Zadru… činilo se tako nerealno, da skoro i nisam došla… da li je šala, da li ćemo zaista imati wakeboard i wakeskate natjecanje u velikom turističkom centru Dalmacije? 

Sa svakim novim danom bili smo sve uvjereniji da ćemo se ipak voziti po zadarskoj luci…

Došli smo kasno navečer… bez partija, ravno u krevet, čekao nas je dugi vikend… Ustali smo prilično rano, da bi bili na mjestu događanja prije nego što sve počne… skoro sam razmišljala da se i ne vozim, no kada smo došli na mjesto događanja i kada sam vidjela setup i nasmješena lica organizatora, nisam mogla odustasti… jednostavno, to ti je u krvi, kada vidiš vodu, imaš dasku i nešto da te vuče, nema predomišljanja, wakeboard, wakeskate, zaista nije bilo bitno… dve skakaonice i jedna “štanga” bili su više nego dovoljni da osvoje srca svih prisutnih natjecatelja.

 

Od hrvatskih natjecatelja pridružio nam se Guinnesov svjetski rekorder (24h wakeboard marathon) Igor Deranja (O’Neill team Hrvatska i wakeboard klub BoardForce), prvak Hrvatske u wakeboard Nikola Vranešić (O’Neill team Hrvatska) i prvakinja Hrvatske u wakeskateu Nelly Mance (Wakeboard klub BoardForce).

 

Već u subotu imali smo kvalifikacije u određenim kategorijama. Došli su natjecatelji iz nekoliko zemalja Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Nizozemske, Slovačke, Srbije, Italije, kako bi se natjecali u 4 katogorije (Open Men Wakeboard, Open Men Wakeskate, Open Ladies wakeboard, Open Ladies Wakeskate).

 

U ženskoj wakeskate kategoriji prvo mjesto osvojila je trenutna svjetska prvakinja Zuzana Vrablova iz Slovačke. Na drugom mjestu bila je naša natjecateljica Nelly Mance i na trećem Slovenka Naja Puhan koja je ujedno osvojila i 2 mjesto u ženskoj wakeboard kategoriji. Slijedila ju je Kinga Horvath iz Mađarske, a na očekivanom prvom mjestu imali smo bivšu svjetsku prvakinju Denise de Haan iz Nizozemske. Nakon subotnjeg nacionalnog prvenstva u Mađarskoj i dugog putovanja do kasno u noć Kinga je bila izrazito iscrpljena te nije mogla dati sve o sebe i boriti se za prvo mjesto na podiju.

U muškoj wakeboard kategoriji Slovaci su vodili igru. Prvo mjesto osvojio je Miroslav Hribik, drugo mjesto Richard Marcincin, a na trećem mjestu je bio Nebojša Simić, zvan Sima iz Srbije.

U muškoj wakeskate kategoriji prvo mjesto je uzeo Marius Klauenberg iz Austrije. Slijedio ga je Martin Ščambora iz Slovačke na drugom mjestu i Michal Paška, također iz Slovačke na trećem mjestu.

After party i dodjela nagrada planirani su za 22 sata u nedelju u Marascino baru, no neki su morali raditi ujutro, neki su morali putovati daleko, i samo nas je nekoliko ostalo na piću i plesu… Sljedeće godine očekujemo zabavu u subotu kako bi se svi mogli udružiti. Vidimo se sljedeće godine u Zadru, ili negdje drugdje? Čekamo samo najave…

 

Hvala organizatorima, operaterima, sucima i sponzorima bez kojih se ovo događanje nebi moglo održati.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.