Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Naj lokacije
(Rejting 0 od 5)
Windsurfing
Autor: Vladan Desnica   
Ponedjeljak, 19 Rujan 2005 00:10
Neovisno o uvjetima koje čovjek želi, kao i o vremenskom razdoblju u kojem surfa, naša obala nudi jako puno. Za ljetnih mjeseci najviše se koriste tzv. termički vjetrovi (npr. maestral). Najpoznatija naša ljetna surfališta su Bol na Braču i Viganj na Pelješcu, ali maestral zapravo može sasvim fino zapuhati i duž cijele obale (s time da u pravilu jača prema jugu Jadrana).
U jesen i proljeće česte su bure i juga, koja znaju zapuhati znatno jače od spomenutih termičkih vjetrova i prava su poslastica za zaluđene surfere. Lokacije u tom slučaju ovise o tome gdje je vjetar najjači i gdje se stvaraju najbolji uvjeti (valovi, pristup u more...), tako da je to sasvim individualna stvar.

No moglo bi se reći da se za jugo najčešće spominju odlasci u Premanturu (kod Pule), Medulin, Biograd, Žnjan (kod Splita), a za buru Ližnjan (kod Pule), Baška na Krku, Sabunike (kod Zadra), Povlja na Braču...

U svijetu su najpoznatiji naravno Hawaii (Maui), ali i veliki broj drugih mjesta omiljena su destinacija u potrazi za vjetrom i valovima. Npr. Kanarsko i Kapverdsko otočje, Australija, Dominikanska Republika, Južna Afrika...

http://www.pov.at/vladan


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.