Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Škole windsurfinga
(Rejting 5.00 od 5)
Windsurfing
Autor: Vladan Desnica   
Ponedjeljak, 19 Rujan 2005 00:03
Naša je zemlja jedna od najpovoljnijih za naučiti jedriti na dasci. Stoga nije ni čudo da imamo veliki broj windsurfing škola, praktički u svakom turističkom gradiću duž cijele obale.
Jedna od boljih postoji i u Zagrebu, na Jarunskom jezeru. Ovisno o lokaciji škole i opremi na kojoj se polaznici uče, tečajevi uglavnom koštaju od ca. 400, pa sve do 1000 kuna, a traju po 8-12 sati.  

Puno je članaka već napisano o prvim koracima učenja surfanja, kako dignuti jedro, kako krenuti, kako se vratiti. Tisuće i tisuće stranica na internetu nude te informacije, s puno sličica, grafičkih prikaza i virtualnih demonstracija. No ipak, svim zainteresiranima preporučam: svakako ipak prvo otiđite u školu surfanja! Ne samo da je ipak drugačije kada vam kvalificirani instruktori te prve korake pokažu na licu mjesta i strpljivo vas upozoravaju kada nešto radite krivo, nego je ona najveća prednost jedne surf-škole - u opremi koju nudi.

Naime, školske su se daske i jedra u zadnjih par godina nevjerojatno razvile. Daske su postale široke i stabilne kao pontoni, mnoge su obložene ugodnom gumom za zaštitu pri padanju i ponovnom penjanju na dasku, dok su jedra postala laka i okretna. Na taj način vrijeme potrebno za učenje svedeno je na minimum, a onaj najveći problem kojeg pozna svatko tko je jednom probao naučuti surfati na posuđenoj opremi od prijatelja, frustracija zbog neprekidnog padanja u vodu i bolova u leđima, praktički više ne postoji.

http://www.pov.at/vladan

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.