Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
150 biciklista u điru za grotulju
(Rejting 5.00 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 21 Listopad 2014 18:24

U subotu  18.10. održana je prva po redu Triljska biciklijada. Organizatori grad Trilj, T.Z. grada Trilja i Biciklistički klub Timun imali su za cilj promociju novouređenih biciklističkih i pješačkih staza koje su izrađene u sklopu projekata MedPaths i IPA programa prekogranične suradnje Europske unije.  

Biciklijadu su na biciklima otvorili Gradonačelnik Ivan Šipić i njegov zamjenik Ivan Žolo.  Mora se priznati da su svoj posao odradili odlično, uspjeli su okupiti oko 150 sudionika iz cijele Dalmacije.

 

Bilo je tu sudionika iz Šibenika,  Primoštena,  Vrlike,  Sinja, Splita, Solina, Makarske i naravno domaćina iz Trilja. Sa starta u Gradskom parku  put je vodio bicikliste prema Grabu i poznatim Grabskim mlinicama, dalje na selo Pode te potom spustom na izvor Rude te dalje uz samu rijeku Cetinu do centra Trilja. Po zbilja prekrasnom sunčanom vremenu i ugodnoj temperaturi koja je idealna za vožnju bickla sudionici su mogli uživati u prekrasnim pogledima kojima su bili okruženi praktično svaki metar ove staze. 

 

Da sudionici ne bi otišli svojim kućama samo sa uspomenama na prekrasni krajolik pobrinuli su se domaćini koji su svakom natjecatelju osim prigodne majice poklonili i tradicionalni triljski suvenir – Grotulju!

Jednako tako, svaki natjecatelj je imao priliku okrijepiti se izvrsnim arambašima i sve to zaliti bistrom Cetinom koju je u bočicama od pola litre za sve sudionike donirala tvrtka Naturalis d.o.o. iz Civljana.

Organizatori nam za iduće ljeto  najavljuju i drugu biciklijadu, ovaj put na jednoj od novouređenih staza uz samu rijeku Cetinu.

Nadamo se da se vidimo i dogodine !

 

Fotografije s utrke možete vidjeti na Facebook profilu DALMATIA EXPLORERA  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.