Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
4. Biciklijada do Zvijezda
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Anamarija Marović   
Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 17:55

Biciklistički klub Timun, osnovan s idejom ugodnog druženja splitskih rekreativnih biciklista, prije 4. godine organizacijom prve Biciklijade do zvijezda, napravio je korak više. 

Ovaj klub, čiji članovi za sebe kažu da su im klupske prostorije na splitskoj Matejuški, nakon atraktivnih rekreacijskih vožnji i dosadašnjom organizacijom natjecanja,  ovom 4. Biciklijadom, nadmašio je sam sebe. U savršeno organiziranom natjecanju, na već poznatoj stazi između Žrnovnice i Zvjezdanog sela na Mosoru, ove godine natjecalo se preko 150 biciklista iz 7 zemalja. Uz hrvatske natjecatelje, prašinu mosorskih staza okusili su i natjecatelji iz Poljske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Belgije, Njemačke i Slovenije.

 

Utrka je organizirana za dvije jakosne kategorije, natjecatelje i rekreativce, tako da je svatko mogao naći tempo za sebe, odnosno natjecatelji iz sportske kategorije utrkivati se sa štopericom, a rekreativci uživati u bicikliranju, pogledu i kupinama, kojih je ove godine bilo u izobilju.

Ove subote, vrijeme je bilo nešto naklonjenije natjecateljima, temperatura je bila niža, a bicikliste su sigurno i obradovali oblaci jer svladati visinsku razliku od 820 metara u 15 kilometara dužine staze na kojoj se izmjenjuje makadam i asfalt nije nimalo lako.

 

Zapravo, pitamo se kome je bilo teže, pobjedniku Tonku Jurasu iz BBK Orlov krug,  koji je oborio vlastiti rekord i stigao da cilja 48:40 ili natjecateljima koji su u cilj ušli nakon 2 sata gurajući bicikle.
Čestitke zasigurno zaslužuju i Juras i oni.

Najbrža žena je članica splitskog BK Marjan, Tina Vrdoljak, kojoj je zbog ozljede bio upitan nastup, ali očito ovu utrku nije htjela propustiti, te je u cilj ušla za 1:10:26.

 

U rekreativnoj kategoriji, najbrža je bila Ana Gregov, BK Timun,  s 1:31:00, dok je kod muškaraca s 54:20, prvi u cilj ušao Ivo Sučić, BK Mostar.

Nakon utrke, u centru Žrnovnie, organizirana je i zabava uz koncert šoltanskog benda Mjesni odbor.

Više slika možete vidjeti OVDJE

Rezultati REKREACIJA 

Rezultati SPORT 

 

Želimo brz oporavak predsjedniku BK Timuna, Ivanu Marinu, koji je žureći da nam dostavi rezultate pao s bicikle :-) 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.