Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Kvarner spreman za jednu od najvećih svjetskih utrka u brdskom biciklizmu
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 20 Ožujak 2018 22:04

Četvrto izdanje utrke Mitas 4 Islands na Kvarner dovodi šesto biciklista iz tridesetak zemalja – od Danske do Južnoafričke Republike. Najviše ih dolazi iz Belgije i Češke.

 

Utrka će se održati od 11. do 14. travnja 2018. godine. Kreće iz Baške, a vozi se na četiri otoka: Krku, Rabu, Cresu i Lošinju. Iz godine u godinu utrka ima sve jači utjecaj na lokalni turizam.

"Prošle je godine utrka stvorila ukupni turistički prihod od šest milijuna i petsto tisuća kuna, a reportaže s utrke pratilo je sedamsto milijuna ljudi diljem svijeta. Kad smo ju stvarali, želja nam je bila da utrka bude među deset najposjećenijih na svijetu, a trenutačno je treća u Europi i peta u svijetu. Riječ je o iznimnom uspjehu“, kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4 Islands na njezinu predstavljanju.

Zahvaljujući utrci svake se godine sve ranije otvaraju smještajni kapaciteti.

"Jedan od strateških ciljeva Hrvatske turističke zajednice je produljenje predsezone i posezone, a velik utjecaj na to imaju utrke poput Mitas 4 Islands. Hrvatska ima velik potencijal za cikloturizam, a utrke su dodatan poticaj da se ta grana turizma čim snažnije i čim prije kvalitetno razvije. Zaljubljenici u biciklizam su odlični gosti. Riječ je o gostima koji troše oko sedamdeset eura dnevno i koji se rado vraćaju na odredište koje im se svidjelo”, kazala je Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice.

Vlasta Mastrović, voditeljica projekata Turističke zajednice Kvarnera, istaknula je kako se Kvarner, među ostalim zahvaljujući i sportskim te rekreativnim manifestacijama, brendira u destinaciju sporta. Naime, za produljenje sezone važni su gosti koji preferiraju aktivan odmor. Kvarner ima više od dvije tisuće petsto kilometara uređenih biciklističkih i pješačkih staza.

Sudionici utrke Mitas 4 Islands voze po jednu etapu na svakom od četiri otoka – Krku, Rabu, Cresu i Lošinju. Ukupno će preći 270 kilometara staze i ostvariti preko 5000 metara visinskog uspona.

Utrka je namijenjena svim brdskim biciklistima – sportašima i rekreativcima. Ove se godine utrka prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu - UCI. Za odličje će se boriti i biciklisti hrvatske reprezentacije Kristijan Budimir i Lorenzo Marenzi.

"Mitas 4 Islands razvio se u veliku sportsku priredbu i odličnu promociju hrvatskog turizma. Našim mladim reprezentativcima želimo uspješno sudjelovanje i plasman među deset najboljih“, kazao je Tomislav Zadro, predsjednik Hrvatskoga biciklističkog saveza. 

Na predstavljanju utrke sudjelovao je i Peter Vesel, svjetski poznati slovenski biciklist i prošlogodišnji pobjednik utrke Mitas 4 Islands u kategoriji Master. Iako je nastupao i na Cape Epicu, najpoznatijoj utrci brdskog biciklizma na svijetu, čast mu je među svjetskom biciklističkom elitom promovirati Mitas 4 Islands.

Na toj je utrci prijevoz između otoka organiziran Jadrolinijim trajektom, a natjecatelji mogu birati između brodskog, hotelskog te smještaja u vlastitoj organizaciji. Zbog njihovih te potreba osoba iz njihove pratnje ove se godine otvaraju hotel Vespera te Valamarovi hoteli Sahara i Corithia.

Mitas 4 Islands jedan je od četiri velika biciklistička događaja koji će obilježiti travanj u Hrvatskoj. Tu su još i Kamenjak Rocky Trails, Tour of Croatia i utrka Svjetskog kupa DH Lošinj. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.