Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
MTB XC utrka u Pazinu
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Saša Popović   
Srijeda, 13 Kolovoz 2008 11:24
Atmosfera je od samog početka bila sjajna pa sve do kraja, kad je Šujević, tata Šujević Renc, izvukao odnekud harmoniku...
Pazin kod i oko Pazinske jame, 10. 08. 2008. - Je, finila je corsa, ma je jeno malo pokle tega bila i fešta. Jeno malo se kantalo, ma je bila i arminuka. Je, je se i culo jeno malo "Đurđev dan je a ja....."

Da domaće mtb kup prvenstvo iz utrke u utrku ide na sve bolje organizacije vidjelo se to ove nedjelje u Pazinu kod "Eugenijusa Malvazijusa" aliasa Ujčić Eugena idejnog vođe Biciklističkog mountain bike kluba Istra - Pazin. Doček natjecatelja sa onolikom količinom "marendice", a tu je svega bilo, još nije viđen a bome niti nikad viđen. Od kolačića, tri četri vrste štrudli, sendviča, tvdro kuhanih jaja, hrenovki purećih, pa na dalje.. Atmosfera je od samog početka bila sjajna pa sve do kraja, kad je Šujević, tata Šujević Renc, izvukao odnekud harmoniku, a Davor Zovko mu je postao prateći vokal te su složno zapjevali (neznamo zašto) "Đurđev dan je" na opće veselje svih ostalih preostalih, prisutnih.Svi znamo da se u Istri uvijek i iznova žele dokazati kao dobri domaćini i organizatori sportskih natjecanja ali ovo u Pazinu mogla je biti samo lekcija nekima koji organiziraju utrke daleko većeg ranga od "obične" utrke MTB Kupa  Hrvatske. Brojna slovenska pristigla 'enklava' čudom se čudila, nevjerujući svojim očima a na sva usta hvaleći organizaciju i to vrlo kratkim rečenicama: "Ti! Pa nemam nikakvih zamjerki! Ti! Vidi sve ovo!"

Ograde, klupice u feed zoni da dodavači ne stoje ili sjede na zemlji, tuševi, pranje bicikala, šank sa nizom stolova pod suncobranima odmah do starta i cilja, hitna pomoć sa osobljem na samom startu a dr. Bojan Gluhačić, inače predsjednik KBBXS Adrenalina na njkritičnijem mjestu, redara masu sa pravom UKV radio vezom, kao i članova DVDa, terenaca svugdje gdje se moglo s njima priči .. i bolje da ne pričam dalje jer je to stvarno sve skupa bilo "bezobrazno dobro!", kao što bi to mnogi oduševljeno rekli.

A da ne pričam o nagradama pobjednicima i ostalima, trofejima, bukaletama, novčanim, praktičnim pa i simboličnim praktičnim nagradama sa puno više simbolike (kao što su veterani dobili i metle da ostali znaju da su ih na stazi "pomeli". I sve to začinjeno izvanrednom sudačkom ekipom predvođenom Brunom Valčićem, uz asistenciju Mateja Fonovića, Elvisa Salamona i "Fleke" Mladena Brnabića, koje je cijelu hordu biciklista bez nekih natezanja, prepucavanja i ostalih biciklističkih nadmudrivanja, u ležernoj atmosferi dovela do cilja.

Počelo je sa najmlađima. Onima koji ne spadaju u niti jednu kategoriju, malima do 11 godina. Pobjednik u toj međunarodnoj utrci, mali Karlo Brajković, mi se kasnije pohvalio, dok je s ponosom šetao pehar samo malo manji od njega, do on "doma ima već šest medalja!". A tata Peter Vesel je bio sretan da je njegov otrok Urban "dohvačao druzgega mjesta", a to je samo dokaz da i u sloveniji jabuke ne padaju daleko od stabla.

U toj kategoriji najradosniji je bio mali Roko Fržop, kad su ga suci na startu udaljili sa starta i rekli mu da će on voziti sa početnicima "B". Likovao je sa: "To, vozim 5 krugova!".

Početnici A i početnici B, naši domaći naravno, rekli su susjedima Slovencima: "Sad je dosta! Pa i mi smo konji za utrke!", i pobjedili. Ma nisu im uzeli sva mjesta na pobjedničkim postoljima jer to nebi bio red ali su uzeli ipak ona najviša. Mario Nadišić, domaćin utrke, u kategoriji početnika "B" i Josip Rumac u kategoriji početnika "A".

Sljedeću utrku u neravnopravnu bitku ušlo je 17 domaćih kadeta protiv 3 slovenska. I opet domaćin natjecanja na 1. mjestu. Šujević Robi (zato je tata i pjevao poslje Đurđevdan je) i "klibdrug mu" na 2. mjestu Ladavac Sandi. Treći je Slovenac Korošec Rok.

Preko šest minuta je naša Andrea Kiršić iza sebe ostavila Slovenku Anu Zupan. Zanimljivo je da i Andrea i Ana imaju po 125 uci bodova na svjetskoj rang listi a još je zanimljivije da je Andrea 141. a  Ana 142. na toj listi. Moja svaka pohvala ide i Nattye Kowallainen alijas Nataši Kovačić koja je par puta prljala bijeli dres KK Jaskanaca tako da sam se pribojao da će odustati zbog prekobrojnih padova. No ipak je uzela 3. mjesto ispred juniorke Ive Božac i "maratonke" 5. Andreje Migles - BK Maraton.

Trideset seniora minus jedan u skupnoj utrci Elita i U23 žestoko su krenuli u utrku. Šest Slovenaca, jedan Ukrainac koji to više i nije jer je Tomy Varvaruk više Istrijan a ostalo naši "kupaši".
 
Već nakon prvog kruga vidjelo se da su Slovenci pripremili "vlakić" taktiku. Poslagali su se iza našeg Pave da im bude tender. Al´ Pave je odlučio da to tako "nebu išlo". Muzga Jernej - Calcit  Kamnik  se prvi uspio nekako odljepiti. Stisnuo je malo Pavao nakon bjega Muzge. Dok je Muzga solo bježao ispred, Pavo je na završetku 3. kruga a na ulazu u feed zonu krasnim bjegom iza sebe ostavio "še enega Slovenca", Samu, Samu Rautera. Ostali su valjda "popucali" na usponu prema starom gradu Pazinu. Krasno je naš Pavao Roset grabio iz kruga u krug. Kao da je dečkić a ne tridesetsedmogođišnji senior koji još uvijek nije dao sve od sebe. Fenomen je taj naš Pavo.

Na kraju je još samo malo falilo, samo malo, da Pavao Roset dohvati i vodećeg Muzgu. Muzga je pobjednik utrke i kategorije do 23 godine a Roset je ujedno kao 2. plasirani u utrci pobjednik Elite kategorije. Obojca su iza sebe poprilično ostavili 3. Rauter Sama, 4. Kordež Roberta, 5. Simčić Đanija. 6. Rubinić Ivu.... .

Marko Bulić se oporavio. Mudro je Marko nadmudrio Jožu Žagara koga je u početku utrke žestoko vukao veteran Peter Vesel inače klubski kolega Žagara. Dobrom vožnjom 3. mjesto dohvatio je "šišmiš" Filip Turk.

Kod Veterana A pobjednik je Gregor Miklić. Kod veterana B najbrži je bio i ukupno najbrži među veteranima Peter Vesel, a Mataija Gršo je pobjednik kategorije veterana C.

Klubsku pobjedu uzeli su domaćini BK MTB Istra Pazin koji su ujedno preuzeli i klubsko vodstvo u Kupu Hrvatske.

Rezultati ovdje.
 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.