Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Najbolji brdski biciklisti krčku stazu dugu 71 kilometar svladali za tri sata
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Nikolina Marović   
Srijeda, 11 Travanj 2018 21:38

Šesto natjecatelja iz tridesetak zemalja sudjelovalo je u prvoj etapi utrke brdskog biciklizma Mitas 4 Islands.

Uzbudljiva staza duga sedamdeset i jedan kilometar obuhvatila je kako zahtjevne uspone, tako i brze ravne dionice što je od natjecatelja tražilo snagu, brzinu, ali i vrsne tehničke vještine.

U muškoj kategoriji pobijedio je Kross Racing Team koji čine Poljak Bartlomiej Wawak i Švicarac Fabian Giger. Oni su stazu prešli za 3 sata i 45 sekundi.

 

U ženskoj su kategoriji najuspješnije bile Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss čiji se tim zove Swissgirls.

Hrvati su trijumfirali u kategoriji Masters. Pobjednički tim Husqvarna MTB čine Ivica Mesarić i Pavao Roset.

Ove se godine utrka prvi put boduje po međunarodnom sustavu bodovanja u brdskom biciklizmu – UCI, a uz etapne pobjednike proglašavaju se i ukupni pobjednici utrke.

"Kako uz sportaše u utrci sudjeluju i rekreativci, velika je čast uopće uspjeti završiti utrku. Ljudi su to koji ponosno ističu titulu "finisher" i ne opterećuju se vremenom koje im je potrebno za prolazak staze. Velika je stvar u četiri dana preći dvjesto sedamdeset kilometara staze i ostvariti preko pet tisuća metara visinskog uspona", kazao je Tomislav Zobec, direktor utrke Mitas 4.

 

Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice općine Baška, istaknula je kako su upravo kvarnerski otoci savršeno mjesto za turiste koji žele istraživati vlastite granice.

"Turističku predsezonu na otoku Krku produljujemo raznovrsnim događajima za zaljubljenike u aktivnosti na otvorenom. Zahvaljujući utrci Mitas 4 Islands na ulicama Baške ovih se dana čuju razni svjetski jezici. Tu su gosti iz Danske, Belgije, Njemačke, Češke, čak i Južnoafričke Republike. Svi ističu jedinstvenu prirodnu scenografiju utrke. Dive se veličanstvenom pogledu na more. Biciklisti su izvrsni gosti među ostalim i zato jer se na lokaciju koja im se svidi, rado vraćaju“, kazala je Ivana Kovačić.

Utrku Mitas 4 Islands biciklisti voze u timu od dva vozača, a nakon Krka slijede etape na Rabu, Cresu i Lošinju.

Start u Loparu na Rabu je u četvrtak u 11, u luci Merag na Cresu u petak u 10.30, a u središtu Malog Lošinja u subotu u 11 sati. Dio natjecatelja u Hrvatsku je stigao s cijelim timovima – od fizioterapeuta do snimatelja, a rekreativci su došli u društvu članova obitelji i prijatelja. Zahvaljujući tome povećava se broj noćenja na kvarnerskim otocima, a koristi od ove vrste turizma imaju i pružatelji izvanpansionskih usluga te prijevoznici. Prijevoz sudionika utrke između otoka organiziran je brodovima i trajektom Jadrolinije. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.