Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Održana prva Bilogorika - MTB ultramaraton
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Goran Županić   
Srijeda, 20 Kolovoz 2014 11:48

U subotu 16.kolovoza 2014. održana je prva Bilogorika – MTB ultramaraton po Bilogori, a u organizaciji Biciklističkog kluba DSG iz Bjelovara.

Natjecatelji su na Bilogorici imali zadatak proći 12 kontrolnih točaka smještenih duž 170km Bilogore.

Iako je prvotno bilo zamišljeno održavanje Bilogorike od 300km i Male Bilogorike od 170km, na žalost ili na sreću, zbog malog broja prijavljenih natjecatelja vožena je Bilogorika ali na dužini Male tj. od 170km koji su se pokazali ne baš pre lagani kako smo mislili kada smo trasirali stazu. Zbog stalnih izmjena uspona i spusteva Bilogorika je od natjecatelja, iako vožena na "samo" 170km, iziskivala dosta snage. Vrijema nas je poslužilo pa je Bilogorika vožena po ugodnom ne presparnom i taman vjetrovitom vremenu iako su prognoze tijekom tjedna prije subote govorile suprotno, što je, uz godišnje odmore, jedan od razloga nešto manjem odazivu natjecatelja nego smo očekivali.

Start Bilogorike je bio u 8 sati ujutro na trgu E. Kvaternika, ispred Bjelovarske fontane, a Edo Fuček iz Biciklističkog kluba Đurđevac savladao ju je za 7 sati i 18 minuta. S njim u cilj je stigao i Igor Ban kao drugoplasirani sa istim vremenom. Treći i četvrti u cilj sa 7 sati i 44 minute stigli su DSG-ovci – Matija Blažeković i Goran Županić, koji je ujedno i idejni začetnik održavanja Bilogorike. Petoplasirani u cilj sa 8 sati i 25 minuta stigao je još jedan Bjelovarčan iz Biciklisitčkog kluba Gema Dalibor Babec kojeg posebno moramo istaknuti jer je prije samo dva tjedna prebolio upalu pluća.

 

Bilogoriku je vozila i jedna žena iz Biciklističkog kluba Svijet Bicikla – Marija Pintarek te je u cilj stigla u vremenu od 11 sati i 18 minuta kao petnaesta te nije bila posljednji natjecatelj koji je ušao u cilj.

Bilogoriku je startalo 20 natjecatelja i jedna natjecateljica, a imali smo samo jedno odustajanje i to zbog promašene kontrolne točke.

Poučeni ovogodišnjim iskustvom svjesni smo grešaka koje moramo ispraviti te se nadamo kako će Bilogorika postati tradicionalna utrka oko blagdana Velike Gospe te da će kroz godine bivati sve masovnija i pridonijeti turističkoj ponudi Bilogorskog kraja.

 

Kompletne rezultate pogledajte OVDJE   

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.