Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Okoli Pinquentuma grada
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 25 Veljača 2009 14:30
Prvog dana ožujka 2009. godine u Buzetu će se odigrati povjesno 7. kolo 2. Zimske MTB liga IPGŽ. Povjesno  zato jer će se po prvi puta u Hrvatskoj jedna mtb tekma voziti i kroz jezgru jednog starog Istarskog grada, što je zapadnije od Buzeta i zapadnije od Hrvatskih granica već dugo običaj promoviranja mountainbikea.
Momci a valjda i djevojke BK Buzeta, kao jedni od dva utemeljitelja Zimske lige, postavili su krasnu stazu najvećim djelom oko Buzeta grada, jednog od onih pitoresknih Istarskih starih gradova smještenih na vrhovima brežuljaka istoimene «zemlje mile» koji nas u prolazu mame svojom tajnovitom ljepotom. Na vrhovima brežuljaka Istre ima jako puno gradova od kojih je ipak najpoznatijo onaj Velog Jože , Motovun koji je malo dalje. Dio buzetske staze ide i kroz samu staru gradsku jezgru Buzeta a ulazi se i izlazi se kroz «Mala vrata» starog Buzeta. Staza nije nimalo laka a u jednom dijelu je otežavajuća okolnost staze spust po škalama namjerno napravljenim, da ne kažemo smišljenim, za tu prigodu još u davnim vremanima Velog Jože.

No nakon 7. kola Buzet grad će sigurno postati stjecište mountainbikera iz cijelog svijeta što Buzet i očekuje. Pripreme za to buduće, za Buzet grad mountain bikea, su već počele. Nogometni klub Buzet je tako odlučio s obzirom na sve veću međunarodnu popularnost Zimske mtb lige postavom svojih stolica na tribini nogometnog stadiona u Buzetu pozdraviti ligaše , kao što je i vidljivo na slici. Samo da napomenem da su buzećani organizatori i jedne ovogodišnje međunarodne downhill utrke koja će se bodovati i za Kup susjene im Slovenije. 
 
 
Pozdrav NK Buzeta Zimskoj ligi

Buzet ili Pinquentum je izuzetno zanimljiv gradić o kojem u biti vrlo malo znamo iako on ima 6059 stanovnika. Kroz svoju povjest doživio je puno toga a danas u samom starom Buzetu ima niz kulturnih znamenitosti. Jedna od vrlo interesantnih zanimljivosti Pinquentuma je trg na kojem je smještena župna crkva. Trg je isklesan na živom kamenu a neznamo da li to u svijetu igdje još postoji. No o povjesti samog «Pinquentum - Pilsent - Plzet - Blzet - Pinguente – Buzeta pričati će nam članovi BK Buzeta nakon tekme kad ćemo se svi okupiti u centru na objedu koga će oni spremiti za tu povjesnu prigodu. Naravno da su zbog te povjesne atrakcije i Ana & Alexandra najavile svoj dolazak sa kanticama Red Bulla.

 
Mala vrata

Organizatori su samo zamolili da se prilikom ulaza kroz Mala vrata pripazi na postavljene za tu prigodu čunjeve, jer je to ujedno i izlaz iz grada.

Napomena: Zbog očekivanja većeg broja ligaša sam start ćemo napraviti odmah do parkinga označenog na satelitskom snimku.

Start u nedjelju 1.3.2009. godine je po ligaškom običaj u 12:28h a sve ostalo je po propozicijama Zimske MZB lige.
Sve moguće info mogu se dobiti OVDJE ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , a bla bla i bla možete OVDJE.
Propozicije kao i rezultati se nalaze OVDJE, a slike same staze OVDJE.

 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.