Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prva pobjeda južnoafričkog tima
(Rejting 0 od 5)
Brdski biciklizam
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 20 Ožujak 2015 17:57

Švicarsko- češki tim (Investec-Songo-Specialized) u sastavu Christoph Sauser i Jaroslav Kulhavy i nakon 4. etape drži vodeću poziciju. 

Treća dionica, između Elgin Valley do Worcestera,  iako se smatrala najlakšom, ipak je pokazala koliko teren i pijesak može mogu biti ružni i neugodni, pogotovo pri temperaturi od preko 30 stupnjeva celzija.

Sauser i Kulhavy su ovom pobjedom ostvarenoj usprkos, probijenoj gumi nešto nakon polovice etape, sve bliže petoj ukupnoj pobjedi.

Naši natjecatelji, Marko Fržop i Luka Šopić ostvarili su fenomenalno 41. mjesto u etapi i 54. ukupno. 

 

Petog dana, Južnoafrički tim  u sastavu Philip Buys i Matthys Beukes upisali su svoju prvu pobjedu nakon 11 km duge pretežno stijenovite 4. dionice koja je počinjala i završavala u Worcesteru, međutim žuta zebrasta majica bez puno drame i dalje je ostala na ramenima Investec – Songo – Specialized tima.

"Nositi žutu majicu je kao osvojiti break point u tenisu, a danas smo dobili još jedan set" – sa smiješkom je izjavio Sauser. 

 

Nakon drugog mjesta na 4. etapi  i sa sedam minuta zaostatka u ukupnom poretku iza vodećih Sausera i Kulhavyja smjestili su se vozači Topeak Ergon tima Kristian Hynek  i Alban Lakata. Drugoplasiran Hynek i Lakata su dobri penjači, a slijedeća 117 km duga etapa između Worcestera i Wellingtona uključuje par dugotrajnih uspona što bi moglo ovaj dvojac dovesti na vodeću poziciju. 

 

Naši dečki, Fržop i Šopić  su imali vrlo težak dan već od ranog jutra tako da nisu mogli pratit prvu grupu. Luka se već nakon buđenja loše osjećao i unatoč maksimalnoj podršci i pomoći svog suvozača nije mogao dati svoj maksimum te su etapu završili na 50 mjestu. 

Ekipa Luma nakon prologa i četiri etape u ukupnom poretku muških ekipa i dalje zauzima jako dobro 44. mjesto, dok su u ukupnom poretku svih ekipa na također odličnom 63. mjestu. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.